Curs foto acreditat grupa de weekend

Last Updated on 03/02/2024 by Radu Grozescu

Curs Foto Acreditat, grupa de weekend:
tot cursul în doar 4 weekend-uri.

Curs foto acreditat Grupa de weekend:
în așteptare

Grupa de weekend a cursului foto acreditat are ședințele de curs sâmbăta + duminica între orele 10.00 – 16.00. Tot cursul în doar 4 weekend-uri. Cursul constă în 8 şedinţe deci durata totală este de 4 săptămâni. Planificarea grupei de weekend ocoleşte sărbătorile legale, pentru a facilita prezenţa cursanţilor.

Aveți aici un Ebook de prezentare în care puteți vedea capitolele și slide-urile de recapitulare ale fiecărui capitol.

Cursuri Foto Acreditate: din septembrie se modifică Standardele Ocupaționale* !!!

Viitoarele cursuri vor avea între 180-360 ore, deci minim 4 luni de formare teoretică și practică pentru a primi același certificat de absolvire, dar cu un cost semnificativ mai ridicat.

*conform Ordinului Ministrului Educației, Decizia nr. 258 din 2023,
se introduce un nou standard ocupational pentru statutul de FOTOGRAF
.
** informația provine de la F64, organizatorul cursurilor.

Unde se desfăşoară cursul ?

Cursul foto acreditat grupa de weekend este organizat în București de F64 Studio la sala din str. Bucovina 2b. Click aici pentru amplasamentul pe Google maps.

Cât costă Cursul acreditat de fotografie grupa de weekend ?

Costul cursului este de 1450 lei la care se adaugă taxa de examen de 150 lei. Participarea la examen este opțională dar recomand ca toți participanții la curs să vină și la examen chiar dacă nu se gândesc acum să profeseze în domeniul fotografiei. Niciodată nu se știe când va fi de folos o diplomă acreditată.

Am neapărat nevoie de un aparat DSLR sau mirrorless la acest Curs Foto Acreditat ?

Cursul foto acreditat este recomandat doar utilizatorilor de aparate cu obiective interschimbabile, deci DSLR, SLT (Sony) sau mirrorless. Sigur că se poate parcurge cursul și cu un aparat compact de calitate sau un bridge, dar este posibil ca acesta să nu dispună de toate setările care vor fi menționate în curs.

Prezentările în sala de curs se fac pe DSLR-uri Canon (650D) şi Nikon (D5300) și pe mirrorless Sony, iar dacă avem cursanţi cu alte mărci de aparate aceştia primesc atenţia cuvenită.

Noţiunile tehnice, setările şi demonstraţiile din curs sunt exemplificate şi în timp real pe ecranul din sală, cursanţii putând vedea pe ecran tot ce afișează LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia.

Cursul Foto este acreditat ? Se poate obține o diplomă „oficială” ?

Da, este un Curs foto acreditat , deci deci absolvenții pot da examen pentru o diplomă acreditată. Acreditatea aparține organizatorului care este F64. Pentru mai multe detalii puteți contacta Departamentul de Cursuri la adresa: [email protected].

Specimenul de mai sus este generic, după cum știți denumirile Ministerului Muncii și Ministerului Educației sunt într-o permanentă schimbare.

Trebuie să vin la toate şedinţele Cursului foto ?

Aşa este de dorit, dar în cazuri de forţă majoră (deplasări etc.) veţi beneficia de o oarecare flexibilitate.

Suportul de curs conţine toate informaţiile relevante şi puteţi pune întrebări în şedinţele următoare. Recuperarea şedinţelor de curs este posibilă, dar destul de problematică din cauza calendarului grupelor care de cele mai multe ori sunt decalate. Astfel, recuperarea unei şedinţe de curs ar putea avea loc după o perioadă destul de lungă.

Există un suport în format pdf la acest Curs foto Acreditat ?

Cursul dispune de un suport de curs complet, optimizat pentru citirea pe tabletă sau computer.
Cursanţii primesc materialele în avans faţă de lecţia curentă, începând cu prima şedinţă de curs.
Acest mod de lucru oferă o rezervă de timp la curs pentru demonstraţii practice şi pentru a răspunde întrebărilor cursanţilor.

Ştiu că folosiți aparatură Nikon, eu am un alt aparat !

Acest Curs foto acreditat poate fi urmat de posesorii oricărui aparat cu obiective interschimbabile, fie DSLR, SLT sau mirrorless, noţiunile prezentate fiind comune.
Prezentările în sala de curs și aplicațiile setărilor se fac pe DSLR-uri Canon și Nikon și mirrorless Sony. Dacă avem cursanţi cu alte aparate (Pentax, Olympus, Fuji etc) aceştia primesc atenţia cuvenită. 

Noţiunile tehnice, setările şi demonstraţiile din curs sunt exemplificate şi în timp real pe ecranul din sală, cursanţii vizionând simultan LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia.

În ce constă examenul ? Este greu de promovat ?

Diploma se obţine în urma unui examen susţinut cu o comisie acreditată. Diploma obţinută poate fi folosită pentru deschiderea unei P.F.A. sau pentru completarea unui dosar de angajare în domeniu.

Data examenului va fi anunţată după finalizarea cursului şi va fi la o distanţă suficientă de curs pentru a permite participanţilor alcătuirea portofoliilor.

Partea teoretică este rezolvarea unui test grilă de 18 întrebări (0,5 puncte pe întrebare plus 1 punct din oficiu). Toate noţiunile sunt dezbătute pe larg la curs. Nu aveţi cum să greşiţi, cu excepţia cazului în care nu citiţi complet întrebarea. Timpul acordat este suficient de lung 🙂

Examenul continuă cu susţinerea portofoliului în faţa comisiei de examen. Este o colecţie de 20 de imagini încadrate în 4 teme, deci 5 imagini în fiecare.
Veţi avea susţinerea lectorului în selectarea imaginilor pentru examen.

Pentru participarea la examen este necesară minim deţinerea unei diplome de Bacalaureat sau dovada de absolvire a 12 clase.

Ce subiecte se discută la acest Curs Foto Acreditat ?

 • Introducere, Teme și proiecte individuale;
 • Funcționarea aparatelor foto;
 • Manevrarea aparatului;
 • Expunerea corectă;
 • Diafragma și calitatea imaginii;
 • Profunzimea și separarea de fundal;
 • Timpul de expunere, redarea mișcării;
 • Sensibilitatea, Auto ISO, utilizare;
 • Modurile de expunere;
 • Relația Timp, Diafragmă, Sensibilitate;
 • Modurile de declanșare;
 • Metode de Focalizare;
 • Balansul de alb;
 • Obiectivele, tipuri și utilizare;
 • Aspectul imaginii;
 • Utilizarea Flash-ului;
 • Close-up și macrofotografie;
 • Flash-uri laterale, comanda la distanță;
 • Portrete lumină disponibilă, blende, flash;
 • Compoziție fotografică;
 • Portrete cu flash-uri laterale;
 • Filtre foto;
 • Ministudioul transportabil;
 • Fotografia de produs;
 • Fotografia de călătorie, peisaj;
 • Arhitectură, interioare, industrie;
 • Peisaje cu stele, Lună;
 • Nocturne citadine;
 • Fotografie de acțiune și evenimente;
 • Evenimente pentru companii;
 • Bazele prelucrării imaginilor;
Curs foto acreditat cuprins 1
Curs foto acreditat cuprins 1

De ce sunt trei tipuri de grupe la acest Curs Foto Acreditat ? Ce grupă este mai potrivită ?

Pentru a vă permite să alegeți grupa cea mai potrivită cu programul dumneavoastră. Durata totală și materia predată sunt aceleași, diferă doar orarul grupelor de curs.

Celelalte tipuri de grupe de curs foto acreditat:
Grupa intensivă, grupa de seară
, grupa Online.

Mai am întrebări:

Pentru orice alte detalii vă rog să mă contactaţi.
Vă invit și să participaţi la grupul nostru de discuţii de pe Facebook, Curs foto cu Radu Grozescu.


Pentru Ebook-uri vizitați pagina de mai jos:


Pentru Cursuri de fotografie, Click aici:

Cursuri Foto cu Radu Grozescu

Comentarii de la participanţii la Curs foto acreditat grupa de weekend:

Denisa: Profesorul este cu adevarat un expert, cu exemple din experienta reala, cu demonstratii in timpul cursului. Am inteles pentru prima data, coerent si complet toti termenii folositi de fotografi profesionisti. Pe langa toate cele mentionate, Dl Profesor se pricepe si sa spuna povesti, este amuzant, si te tine complet focusat pe curs si informatiile livrate.

Dragoș M.: Am aflat tot ce vroiam sa stiu! M-am inscris la curs avand niste asteptari, si anume sa umplu anumite lacune pe care le aveam despre fotografie, la modul general. Asteptarile mi-au fost indeplinite, plus am aflat tips & tricks-uri de la dl Grozescu. Cunostintele de baza raman, deci consider acest curs o investitie reusita.

Laura: Tot ce trebuie! Un curs atat pentru începători cât și pentru profesioniști, noțiuni bine explicate. Excelent!

18 thoughts on “Curs foto acreditat grupa de weekend

 1. Gheorghe Mihaita

  Mi-a placut mult cursul de fotografie cu domn profesor Radu Grozescu. Din pacate a trecut cam repede dar se pare ca asa e cand iti place ceva si este predat si bine. Domn profesor are un vibe pozitiv, plin de energie, motiv pentru care aveam impresia ca explica prea repede dar m-am obisnuit cu ritmul dumnealui ca te trage dupa el efectiv. Nu ai cum sa nu ramai cu ceva dupa un curs cu dumnealui.
  Multa bafta si sanatate in continuare si tinem legatura pe grupul de whatsapp!

 2. Andrei Marcu

  Fotografie făceam de foarte mult timp, însă erau niște lucruri care nu se legau, parca lipsea ceva din fotografii. Cele care ieșeau bine erau doar din noroc, nu din tehnica. Am venit la curs și lucrurile au început sa se lumineze și sa se lege între ele. Recomand acest curs atât celor începători cât și celor care au mai avut tangente cu fotografia. Este un mediu plăcut, in care nu știi când trece timpul. Și cel mai important lucru, am cunoscut oameni cu aceeași pasiune ca a mea, cu care am creat o legătura și sper sa mergem împreuna la fotografiat! Mulțumesc domnului Grozescu!

 3. nicoleta

  Recomand cu caldura acest curs plin de informatii utile si practice, multe exemplificari si cu un profesor deschis si foarte implicat in ceea ce face. Domnul Grozescu face cursul sa fie atat de interesant si usor de inteles, acesta fiind plin de informatii tehnice dar si cu exemple deopotriva. Din punctul meu de vedere, acest curs este potrivit celor care doar ce s-au hotarat sa invete arta fotografiei, dar si celor mai avansati, care stapanesc deja bazele fotografiei, domnul profesor are timp de fiecare in parte si de intrebarile fiecarui cursant.
  Mult succes colegilor mei si astept si eu cu nerabdare sa ne intalnim cu totii la o tura foto!

 4. Ionut Valentin Alexandrescu

  Felicitări! Recomand cu încredere și în mod deosebit persoanelor interesate, de acest curs. Un curs foarte detaliat și cu informații complete și actuale privind arta fotografica. În mod deosebit țin sa ii mulțumesc domnului profesor pentru profesionalismul și dedicare pe care o arata la fiecare tema din curs. Îl recomand din tot sufletul . Cursul este foartebine structurat s prezentat.Merita cu prisosință, sa urmați acest curs. SUCCES viitorilor cursanți!

 5. Marius Cernica

  Domnul Grozescu este un profesionist şi un izvor nesecat de “tips and tricks” într-ale fotografiei. Cursul conţine toate informaţiile necesare oricui are de gând să se apuce de fotografie şi încă ceva pe deasupra. Eu unul îl recomand călduros.

 6. Gabriela

  Cel mai ,,Cool Prof”
  Recomand cu mare încredere cursurile D-lui profesor
  Radu Grozescu…..chiar dacă în fotografie este mult prea serios la cursuri este super cool. Și cum un proverb bine spune;
  ,, Prost să fii să nu pricepi ” dar totuși chiar dacă nu pricepi o ia de la început și îți explică până ce vei înțelege.
  Nici nu-ți dai seama când trec orele de curs…..dacă aveți întrebări nu vă sfiiți să I le adresați…..noi rămâneam fascinați și nu mai apucam să întrebam în timpul cursului…..în schimb îl bombardam la pauze🤣🤣🤣 de nici nu apuca să-și servească gustarea😉😂 și culmea Nu se supăra frate!
  Așteptăm cu mare NERABDARE următoarele Workshopuri dle profesor RADU GROZESCU 😘💞!

  RADU GROZESCU
  EXTREM DE CARISMATIC
  DA CEL MAI COOL PROF!
  RECOMAND CU MARE ÎNCREDERE!

 7. Claudia Simion

  E un curs pe care l-as recomanda oricarui pasionat de fotografie aflat la inceput de drum. Am venit la acest curs fara sa stiu prea multe lucruri despre fotografie, dar cu o mare dorinta de a invata. Si am plecat cunoscand toate notiunile de baza de care are nevoie un incepator. Domnul Grozescu e un profesionist desavarsit, care ne-a explicat de fiecare data cu multa rabdare si pasiune. Si-a dat interesul, a facut tot ce a tinut de el ca toti cursantii sa plece acasa cu lectiile intelese. Pe langa informatiile teoretice, care nu au fost deloc putine, ne-a exemplificat mereu si practic, pe aparatele foto, ca sa intelegem mai bine. Cursul e foarte bine structurat si prezentat, a meritat din plin.

 8. Diana Dinu

  Recomand cu mare incredere acest curs. Sunt foarte mulți fotografi în lumea asta însă nu la fel de mulți sunt cei care sunt dispuși să împărtășească cunoștințele și să ia parte la formarea a noi generații de fotografi.
  Ii mulțumesc Domnului Radu Grozescu pentru că datorită acestui curs am căpătat încrederea de care am avut nevoie pentru a porni pe un drum plin de provocări dar și satisfacții pe măsură.
  Povestea de acum încolo va fi transmisă prin fotografii!
  Mulțumesc, Domnul Radu Grozescu! Vă voi recomanda cu mare drag!

 9. Andreea 3

  Tocmai am încheiat cursul acesta și pot spune ca este un curs excelent.
  Cursul te învață bazele fotografiei, este extrem de bine structurat, iar dl Radu Grozescu este un profesor excelent.
  Ce am apreciat este faptul ca deși sunt 6 ore de curs, nici nu simți când trece timpul!
  În concluzie, recomand cu multa căldură cursul si ii mulțumesc d-lui Grozescu pentru răbdare.

 10. Radu

  Consider că acest curs trebuie urmat de două ori în viață: prima oară la început – ca să îți deschidă perspectivele și să îți ușureze evoluția ca viitor fotograf, iar a doua oară după câțiva ani de experiență – ca să îți consolideze informațiile dobândite pe parcurs.

 11. Daniel

  Recomand cu mult drag acest curs! Este foarte bine detaliat si pot spune ca indiferent de stadiul de la care pleci, incepator ori avansat, vei invata lucruri noi. Despre domnul Grozescu nu pot sa spun decat de bine; dumnealui raspunde concret si complet la absolut orice nedumerire ai putea avea; experienta isi spune cuvantul. Chiar daca fiecare sedinta are cate 8 ore, timpul zboara si asta pentru ca materia este prezentata intr-un mod foarte interesant, fiind presarata pe alocuri cu fel si fel de povestioare care fac ca intreaga experienta sa fie tot ceea ce ai putea avea nevoie ca sa prinzi incredere in tine si sa incepi sa fotografiezi ca un profesionist! Va multumesc!

 12. Elida

  Recomand cu caldura acest curs! Este un curs foarte bine structurat, cu foarte multe informatii utile, chiar daca abia ai facut cunostiinta cu aparatul de fotografiat sau esti deja veteran. Suportul de curs este foarte detaliat, informatiile prezentate urmeaza o logica si o structura clara, usor de urmarit. Dl. Radu Grozescu are o vasta experienta in domeniu, demonstreaza teoria atat cu exemple din viata de zi cu zi, cat si concret, la curs, cu multiple modele de aparate foto. De asemenea, dl. profesor a facut sa para ca timpul zboara, prin lejeritatea prin care prezinta, prin simt oratoric si simt al umorului. Ne-a raspuns intotdeauna prompt, neobosit, cu blandete, la intrebari. Va multumesc pentru ca mi-ati facut cunostinta cu fotografia!

 13. Roxana

  Extrem de carismatic, dl. Grozescu te conduce în lumea fotografiei, care pentru orice începător pare destul de complicata în debut, într-un mod absolut minunat. Cursul este extrem de bine structurat și prezentat, astfel încât, la sfârșitul lui nu numai ca îți dorești să mai petreci câteva weekend – uri cu dansul dar îți vine să fugi instant în lume cu un aparat în mana și spui atat : e simplu, pot, știu.
  Mult succes! Sper sa organizați o tura foto pentru cursanții din acest an! 🙂

 14. Ionut

  Recomand cu încredere acest curs. Nu cred ca pot explica în câteva cuvinte experienta avuta în cadrul acestui curs, de aceea, ma voi rezuma doar în a spune MERITA TOȚI BANII. Domnul Radu Grozescu este un profesionist și nu lasa absolut nici un detaliu sa ii scape și este atent cu fiecare cursant, pentru ca la finalul cursului cunoștințele în materie de fotografie sa fie complete.

 15. Ioana C

  Un curs foarte bine structurat astfel incat sa nu scape vreo informatie. Radu Grozescu este sigur unul dintre cei mai buni profesionisti si are grija sa nu treaca peste capitole pana nu intelegi toate conceptele.
  Pentru mine a fost extrem de eficient sa particip la grupa de weekend, mai ales ca in cursul saptamanii lucrez. Am invatat foarte repede sa “butonez” aparatul astfel incat rezultatul sa fie asa cum il doresc. Recomand cu incredere!

 16. Ana

  Recomand fara rezerve acest curs care a fost exact ce speram: calea serioasa si organizata de a incepe studiul fotografiei. Cateva coordonate importante ar fi: experienta profesionala a domnului profesor, modul generos si rabdator in care pune la dispozitie orice explicatii, efortul de a prezenta informatia in mod accesibil, pastrand insa linia de predare, atmosfera placuta (generata inclusiv de anecdote simpatice din domeniul foto si recomandari de lectura si nu numai).
  Constatarile mele dupa trei saptamani de la terminarea cursului: aparatul nu mai este intimidant :), la fiecare apasare a declansatorului parcurg aproape instinctiv rationamentele repetate la curs si am inceput sa fac poze pe care le privesc cu drag.

 17. Radu Grozescu Post author

  Mulțumesc mult. Dacă ați fi spus că sunteți interesat de fotografia pe film am fi putut discuta diferențele 🙂

 18. George

  Un curs foarte bine structurat si prezentat. Cursantii pot adresa un numar nelimitat de intrebari si fiecare intrebare este clarificata pe loc, cu multa rabdare, de domnul profesor Radu Grozescu. Eu intentionam sa invat sa fotografiez “pe film” dar nu am spus nimanui pana azi. L-as repeta daca s-ar putea. 🙂

Comments are closed.