Curs foto acreditat grupa de weekend

Last Updated on 12/05/2022 by Radu Grozescu

Curs Foto Acreditat, grupa de weekend:
tot cursul în doar 4 weekend-uri.

Curs foto acreditat Grupa de weekend:
25 iunie – 17 iulie 2022, București
Ultima zi de înscrieri: 15 iunie !!!
Click pentru înscriere:

Curs Foto Acreditat cu Radu Grozescu, grupa de weekend

Grupa de weekend a cursului foto acreditat are ședințele de curs sâmbăta + duminica între orele 10.00 – 16.00. Tot cursul în doar 4 weekend-uri. Cursul constă în 8 şedinţe deci durata totală este de 4 săptămâni. Planificarea grupei de weekend ocoleşte sărbătorile legale, pentru a facilita prezenţa cursanţilor.


Aveți aici un Ebook de prezentare în care puteți vedea capitolele și slide-urile de recapitulare ale fiecărui capitol.

Unde se desfăşoară cursul ?

Cursul foto acreditat grupa de weekend este organizat în București de F64 Studio la sala din str. Bucovina 2b. Click aici pentru amplasamentul pe Google maps.

Cât costă Cursul acreditat de fotografie grupa de weekend ?

Costul cursului este de 1250 lei la care se adaugă taxa de examen de 150 lei. Participarea la examen este opțională dar recomand ca toți participanții la curs să vină și la examen chiar dacă nu se gândesc acum să profeseze în domeniul fotografiei. Niciodată nu se știe când va fi de folos o diplomă acreditată.

Am neapărat nevoie de un aparat DSLR sau mirrorless la acest Curs Foto Acreditat ?

Cursul foto acreditat este recomandat doar utilizatorilor de aparate cu obiective interschimbabile, deci DSLR, SLT (Sony) sau mirrorless. Sigur că se poate parcurge cursul și cu un aparat compact de calitate sau un bridge, dar este posibil ca acesta să nu dispună de toate setările care vor fi menționate în curs.

Prezentările în sala de curs se fac pe DSLR-uri Canon (650D) şi Nikon (D5300) și pe mirrorless Sony, iar dacă avem cursanţi cu alte mărci de aparate aceştia primesc atenţia cuvenită.

Noţiunile tehnice, setările şi demonstraţiile din curs sunt exemplificate şi în timp real pe ecranul din sală, cursanţii putând vedea pe ecran tot ce afișează LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia.

Cursul Foto este acreditat ANC ? Se poate obține o diplomă „oficială” ?

Da, este un Curs foto acreditat ANC, deci deci absolvenții pot da examen pentru o diplomă acreditată. Acreditatea aparține organizatorului care este F64. Pentru mai multe detalii puteți contacta Departamentul de Cursuri la adresa: academia@f64studio.ro.

Specimenul de mai sus este generic, după cum știți denumirile Ministerului Muncii și Ministerului Educației sunt într-o permanentă schimbare.

Trebuie să vin la toate şedinţele Cursului foto ?

Aşa este de dorit, dar în cazuri de forţă majoră (deplasări etc.) veţi beneficia de o oarecare flexibilitate.

Suportul de curs conţine toate informaţiile relevante şi puteţi pune întrebări în şedinţele următoare. Recuperarea şedinţelor de curs este posibilă, dar destul de problematică din cauza calendarului grupelor care de cele mai multe ori sunt decalate. Astfel, recuperarea unei şedinţe de curs ar putea avea loc după o perioadă destul de lungă.

Există un suport în format pdf la acest Curs foto Acreditat ?

Cursul dispune de un suport de curs complet, optimizat pentru citirea pe tabletă sau computer.
Cursanţii primesc materialele în avans faţă de lecţia curentă, începând cu prima şedinţă de curs.
Acest mod de lucru oferă o rezervă de timp la curs pentru demonstraţii practice şi pentru a răspunde întrebărilor cursanţilor.

Ştiu că folosiți aparatură Nikon, eu am un alt aparat !

Acest Curs foto acreditat poate fi urmat de posesorii oricărui aparat cu obiective interschimbabile, fie DSLR, SLT sau mirrorless, noţiunile prezentate fiind comune.
Prezentările în sala de curs și aplicațiile setărilor se fac pe DSLR-uri Canon și Nikon și mirrorless Sony. Dacă avem cursanţi cu alte aparate (Pentax, Olympus, Fuji etc) aceştia primesc atenţia cuvenită. 

Noţiunile tehnice, setările şi demonstraţiile din curs sunt exemplificate şi în timp real pe ecranul din sală, cursanţii vizionând simultan LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia.

În ce constă examenul ? Este greu de promovat ?

Diploma se obţine în urma unui examen susţinut cu o comisie ANC. Diploma obţinută poate fi folosită pentru deschiderea unei P.F.A. sau pentru completarea unui dosar de angajare în domeniu.

Data examenului va fi anunţată după finalizarea cursului şi va fi la o distanţă suficientă de curs pentru a permite participanţilor alcătuirea portofoliilor.

Partea teoretică este rezolvarea unui test grilă de 18 întrebări (0,5 puncte pe întrebare plus 1 punct din oficiu). Toate noţiunile sunt dezbătute pe larg la curs. Nu aveţi cum să greşiţi, cu excepţia cazului în care nu citiţi complet întrebarea. Timpul acordat este suficient de lung 🙂

Examenul continuă cu susţinerea portofoliului în faţa comisiei de examen. Este o colecţie de 20 de imagini încadrate în 4 teme, deci 5 imagini în fiecare.
Veţi avea susţinerea lectorului în selectarea imaginilor pentru examen.

Pentru participarea la examen este necesară minim deţinerea unei diplome de Bacalaureat sau dovada de absolvire a 12 clase.

Ce subiecte se discută la acest Curs Foto Acreditat ?

 • Introducere, Teme și proiecte individuale;
 • Funcționarea aparatelor foto;
 • Manevrarea aparatului;
 • Expunerea corectă;
 • Diafragma și calitatea imaginii;
 • Profunzimea și separarea de fundal;
 • Timpul de expunere, redarea mișcării;
 • Sensibilitatea, Auto ISO, utilizare;
 • Modurile de expunere;
 • Relația Timp, Diafragmă, Sensibilitate;
 • Modurile de declanșare;
 • Metode de Focalizare;
 • Balansul de alb;
 • Obiectivele, tipuri și utilizare;
 • Aspectul imaginii;
 • Utilizarea Flash-ului;
 • Close-up și macrofotografie;
 • Flash-uri laterale, comanda la distanță;
 • Portrete lumină disponibilă, blende, flash;
 • Compoziție fotografică;
 • Portrete cu flash-uri laterale;
 • Filtre foto;
 • Ministudioul transportabil;
 • Fotografia de produs;
 • Fotografia de călătorie, peisaj;
 • Arhitectură, interioare, industrie;
 • Peisaje cu stele, Lună;
 • Nocturne citadine;
 • Fotografie de acțiune și evenimente;
 • Evenimente pentru companii;
 • Bazele prelucrării imaginilor;
Curs foto acreditat cuprins 1
Curs foto acreditat cuprins 1

De ce sunt trei tipuri de grupe la acest Curs Foto Acreditat ? Ce grupă este mai potrivită ?

Pentru a vă permite să alegeți grupa cea mai potrivită cu programul dumneavoastră. Durata totală și materia predată sunt aceleași, diferă doar orarul grupelor de curs.

Celelalte tipuri de grupe de curs foto acreditat:
Grupa intensivă, grupa de seară
, grupa Online.

Mai am întrebări:

Pentru orice alte detalii vă rog să mă contactaţi.
Vă invit și să participaţi la grupul nostru de discuţii de pe Facebook, Curs foto cu Radu Grozescu.


Pentru Ebook-uri vizitați pagina de mai jos:


Pentru Cursuri de fotografie, Click aici:

Cursuri Foto cu Radu Grozescu

Comentarii de la participanţii la Curs foto acreditat grupa de weekend:

Denisa: Profesorul este cu adevarat un expert, cu exemple din experienta reala, cu demonstratii in timpul cursului. Am inteles pentru prima data, coerent si complet toti termenii folositi de fotografi profesionisti. Pe langa toate cele mentionate, Dl Profesor se pricepe si sa spuna povesti, este amuzant, si te tine complet focusat pe curs si informatiile livrate.

Dragoș M.: Am aflat tot ce vroiam sa stiu! M-am inscris la curs avand niste asteptari, si anume sa umplu anumite lacune pe care le aveam despre fotografie, la modul general. Asteptarile mi-au fost indeplinite, plus am aflat tips & tricks-uri de la dl Grozescu. Cunostintele de baza raman, deci consider acest curs o investitie reusita.

Laura: Tot ce trebuie! Un curs atat pentru începători cât și pentru profesioniști, noțiuni bine explicate. Excelent!

9 thoughts on “Curs foto acreditat grupa de weekend

 1. Radu

  Consider că acest curs trebuie urmat de două ori în viață: prima oară la început – ca să îți deschidă perspectivele și să îți ușureze evoluția ca viitor fotograf, iar a doua oară după câțiva ani de experiență – ca să îți consolideze informațiile dobândite pe parcurs.

  Reply
 2. Daniel

  Recomand cu mult drag acest curs! Este foarte bine detaliat si pot spune ca indiferent de stadiul de la care pleci, incepator ori avansat, vei invata lucruri noi. Despre domnul Grozescu nu pot sa spun decat de bine; dumnealui raspunde concret si complet la absolut orice nedumerire ai putea avea; experienta isi spune cuvantul. Chiar daca fiecare sedinta are cate 8 ore, timpul zboara si asta pentru ca materia este prezentata intr-un mod foarte interesant, fiind presarata pe alocuri cu fel si fel de povestioare care fac ca intreaga experienta sa fie tot ceea ce ai putea avea nevoie ca sa prinzi incredere in tine si sa incepi sa fotografiezi ca un profesionist! Va multumesc!

  Reply
 3. Elida

  Recomand cu caldura acest curs! Este un curs foarte bine structurat, cu foarte multe informatii utile, chiar daca abia ai facut cunostiinta cu aparatul de fotografiat sau esti deja veteran. Suportul de curs este foarte detaliat, informatiile prezentate urmeaza o logica si o structura clara, usor de urmarit. Dl. Radu Grozescu are o vasta experienta in domeniu, demonstreaza teoria atat cu exemple din viata de zi cu zi, cat si concret, la curs, cu multiple modele de aparate foto. De asemenea, dl. profesor a facut sa para ca timpul zboara, prin lejeritatea prin care prezinta, prin simt oratoric si simt al umorului. Ne-a raspuns intotdeauna prompt, neobosit, cu blandete, la intrebari. Va multumesc pentru ca mi-ati facut cunostinta cu fotografia!

  Reply
 4. Ionut

  Recomand cu încredere acest curs. Nu cred ca pot explica în câteva cuvinte experienta avuta în cadrul acestui curs, de aceea, ma voi rezuma doar în a spune MERITA TOȚI BANII. Domnul Radu Grozescu este un profesionist și nu lasa absolut nici un detaliu sa ii scape și este atent cu fiecare cursant, pentru ca la finalul cursului cunoștințele în materie de fotografie sa fie complete.

  Reply
 5. Ioana C

  Un curs foarte bine structurat astfel incat sa nu scape vreo informatie. Radu Grozescu este sigur unul dintre cei mai buni profesionisti si are grija sa nu treaca peste capitole pana nu intelegi toate conceptele.
  Pentru mine a fost extrem de eficient sa particip la grupa de weekend, mai ales ca in cursul saptamanii lucrez. Am invatat foarte repede sa “butonez” aparatul astfel incat rezultatul sa fie asa cum il doresc. Recomand cu incredere!

  Reply
 6. George

  Un curs foarte bine structurat si prezentat. Cursantii pot adresa un numar nelimitat de intrebari si fiecare intrebare este clarificata pe loc, cu multa rabdare, de domnul profesor Radu Grozescu. Eu intentionam sa invat sa fotografiez “pe film” dar nu am spus nimanui pana azi. L-as repeta daca s-ar putea. 🙂

  Reply
   1. Ana

    Recomand fara rezerve acest curs care a fost exact ce speram: calea serioasa si organizata de a incepe studiul fotografiei. Cateva coordonate importante ar fi: experienta profesionala a domnului profesor, modul generos si rabdator in care pune la dispozitie orice explicatii, efortul de a prezenta informatia in mod accesibil, pastrand insa linia de predare, atmosfera placuta (generata inclusiv de anecdote simpatice din domeniul foto si recomandari de lectura si nu numai).
    Constatarile mele dupa trei saptamani de la terminarea cursului: aparatul nu mai este intimidant :), la fiecare apasare a declansatorului parcurg aproape instinctiv rationamentele repetate la curs si am inceput sa fac poze pe care le privesc cu drag.

    Reply
  1. Roxana

   Extrem de carismatic, dl. Grozescu te conduce în lumea fotografiei, care pentru orice începător pare destul de complicata în debut, într-un mod absolut minunat. Cursul este extrem de bine structurat și prezentat, astfel încât, la sfârșitul lui nu numai ca îți dorești să mai petreci câteva weekend – uri cu dansul dar îți vine să fugi instant în lume cu un aparat în mana și spui atat : e simplu, pot, știu.
   Mult succes! Sper sa organizați o tura foto pentru cursanții din acest an! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.