Curs foto acreditat grupa intensivă

Last Updated on 03/02/2024 by Radu Grozescu

Curs Foto Acreditat, grupa intensivă:
tot cursul într-o singură săptămână.

Cursuri Foto Acreditate: din septembrie se modifică Standardele Ocupaționale* !!!


Curs foto acreditat grupa intensivă: în așteptare
București
Click aici pentru înscriere:

Cursurile au loc de luni până sâmbătă între orele 09:30 – 17:30.

Curs foto acreditat grupa intensivă

Aveți aici un Ebook de prezentare în format pdf în care puteți vedea capitolele și slide-urile de recapitulare ale fiecărui capitol.

Unde se desfăşoară cursul ?

Cursul foto acreditat este organizat în București de F64 Studio la sala din str. Bucovina 2b. Click aici pentru amplasamentul pe Google maps.

Cât costă acest curs foto acreditat grupa intensivă ?

Costul cursului este de 1450 lei la care se adaugă taxa de examen de 150 lei. Participarea la examen este opțională dar recomand ca toți participanții la curs să vină și la examen chiar dacă nu se gândesc acum să profeseze în domeniul fotografiei. Niciodată nu se știe când va fi de folos o diplomă acreditată.

Am neapărat nevoie de un aparat DSLR sau mirrorless la acest Curs Foto Acreditat ?

Cursul foto acreditat este recomandat doar utilizatorilor de aparate cu obiective interschimbabile, deci DSLR, SLT (Sony) sau mirrorless. Sigur că se poate parcurge cursul și cu un aparat compact de calitate sau un bridge, dar este posibil ca acesta să nu dispună de toate setările care vor fi menționate în curs.

Prezentările în sala de curs se fac pe DSLR-uri Canon (650D) şi Nikon (D5300) și pe mirrorless Sony, iar dacă avem cursanţi cu alte mărci de aparate aceştia primesc atenţia cuvenită.

Noţiunile tehnice, setările şi demonstraţiile din curs sunt exemplificate şi în timp real pe ecranul din sală, cursanţii putând vedea pe ecran tot ce afișează LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia.

Cursul Foto este acreditat ? Se poate obține o diplomă „oficială” ?

Da, este un Curs foto acreditat, deci deci absolvenții pot da examen pentru o diplomă acreditată. Acreditatea aparține organizatorului care este F64. Pentru mai multe detalii puteți contacta Departamentul de Cursuri la adresa: [email protected].

Specimenul de mai sus este generic, după cum știți denumirile Ministerului Muncii și Ministerului Educației sunt într-o permanentă schimbare.

Trebuie să vin la toate şedinţele Cursului foto ?

Aşa este de dorit, dar în cazuri de forţă majoră (deplasări etc.) veţi beneficia de o oarecare flexibilitate.

Suportul de curs conţine toate informaţiile relevante şi puteţi pune întrebări în şedinţele următoare. Recuperarea şedinţelor de curs este posibilă, dar destul de problematică din cauza calendarului grupelor care de cele mai multe ori sunt decalate. Astfel, recuperarea unei şedinţe de curs ar putea avea loc după o perioadă destul de lungă.

Există un suport în format pdf la acest Curs foto Acreditat ?

Cursul dispune de un suport de curs complet, optimizat pentru citirea pe tabletă sau computer.
Cursanţii primesc materialele în avans faţă de lecţia curentă, începând cu prima şedinţă de curs.
Acest mod de lucru oferă o rezervă de timp la curs pentru demonstraţii practice şi pentru a răspunde întrebărilor cursanţilor.

Ştiu că folosiți aparatură Nikon, eu am un alt aparat !

Acest Curs foto acreditat poate fi urmat de posesorii oricărui aparat cu obiective interschimbabile, fie DSLR, SLT sau mirrorless, noţiunile prezentate fiind comune.
Prezentările în sala de curs și aplicațiile setărilor se fac pe DSLR-uri Canon și Nikon și mirrorless Sony. Dacă avem cursanţi cu alte aparate (Pentax, Olympus, Fuji etc) aceştia primesc atenţia cuvenită. 

Noţiunile tehnice, setările şi demonstraţiile din curs sunt exemplificate şi în timp real pe ecranul din sală, cursanţii vizionând simultan LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia.

În ce constă examenul ? Este greu de promovat ?

Diploma se obţine în urma unui examen susţinut cu o comisie acreditată. Diploma obţinută poate fi folosită pentru deschiderea unei P.F.A. sau pentru completarea unui dosar de angajare în domeniu.

Data examenului va fi anunţată după finalizarea cursului şi va fi la o distanţă suficientă de curs pentru a permite participanţilor alcătuirea portofoliilor.

Partea teoretică este rezolvarea unui test grilă de 18 întrebări (0,5 puncte pe întrebare plus 1 punct din oficiu). Toate noţiunile sunt dezbătute pe larg la curs. Nu aveţi cum să greşiţi, cu excepţia cazului în care nu citiţi complet întrebarea. Timpul acordat este suficient de lung 🙂

Examenul continuă cu susţinerea portofoliului în faţa comisiei de examen. Este o colecţie de 20 de imagini încadrate în 4 teme, deci 5 imagini în fiecare.
Veţi avea susţinerea lectorului în selectarea imaginilor pentru examen.

Pentru participarea la examen este necesară minim deţinerea unei diplome de Bacalaureat sau dovada de absolvire a 12 clase.

Ce subiecte se discută la acest Curs Foto Acreditat ?

 • Introducere, Teme și proiecte individuale;
 • Funcționarea aparatelor foto;
 • Manevrarea aparatului;
 • Expunerea corectă;
 • Diafragma și calitatea imaginii;
 • Profunzimea și separarea de fundal;
 • Timpul de expunere, redarea mișcării;
 • Sensibilitatea, Auto ISO, utilizare;
 • Modurile de expunere;
 • Relația Timp, Diafragmă, Sensibilitate;
 • Modurile de declanșare;
 • Metode de Focalizare;
 • Balansul de alb;
 • Obiectivele, tipuri și utilizare;
 • Aspectul imaginii;
 • Utilizarea Flash-ului;
 • Close-up și macrofotografie;
 • Flash-uri laterale, comanda la distanță;
 • Portrete lumină disponibilă, blende, flash;
 • Compoziție fotografică;
 • Portrete cu flash-uri laterale;
 • Filtre foto;
 • Ministudioul transportabil;
 • Fotografia de produs;
 • Fotografia de călătorie, peisaj;
 • Arhitectură, interioare, industrie;
 • Peisaje cu stele, Lună;
 • Nocturne citadine;
 • Fotografie de acțiune și evenimente;
 • Evenimente pentru companii;
 • Bazele prelucrării imaginilor;
Curs foto acreditat cuprins 1
Curs foto acreditat cuprins 1
Curs foto acreditat cuprins 1
Curs foto acreditat cuprins 2

De ce Grupa intensivă a acestui Curs Foto Acreditat este recomandată doar celor din ţară ?

Deoarece cei din Bucureşti sau din apropiere pot urma cursul mult mai relaxat, cu şedinţe mai scurte la intervale rezonabile de timp, alegând fie grupa de seară, fie cea de week-end.
Cursul foto acreditat intensiv presupune un efort considerabil, cu cate 8 ore de curs în 6 zile consecutive. Sigur că sunt bineveniți și participanții din București, dar recomandarea rămâne pentru celelalte tipuri de grupe de Curs foto Acreditat.
Grupa intensivă a fost creată tocmai pentru cei care nu au o alternativă rezonabilă şi sunt dispuşi să-şi sacrifice o săptămână de concediu pentru un curs foto intensiv în Bucureşti.

Grupa de curs intensiv este dedicată celor care nu pot participa fie la grupa de seară, fie la cea de weekend din cauza distanței mari între domiciliu și București.

De ce sunt trei tipuri de grupe la acest Curs Foto Acreditat ? Ce grupă este mai potrivită ?

Pentru a vă permite să alegeți grupa cea mai potrivită cu programul dumneavoastră. Durata totală și materia predată sunt aceleași, diferă doar orarul grupelor de curs.

Celelalte tipuri de grupe de curs foto acreditat:
Grupa de weekend, grupa de seară, grupa Online.

Mai am întrebări

Pentru orice alte detalii vă rog să mă contactaţi.
Vă invit și să participaţi la grupul nostru de discuţii de pe Facebook, Curs foto cu Radu Grozescu.


Pentru Ebook-uri vizitați pagina de mai jos:


Pentru Cursuri de fotografie, Click aici:

Cursuri Foto cu Radu Grozescu

Comentarii de la participanţii la Curs foto acreditat grupa intensivă:

Lorena D.: Excelent! Un curs foarte bine structurat, explicat in cele mai mici detalii si analogii astfel incat sa fie mai usor de inteles. A fost exemplificat din vasta experienta a domnului Grozescu care uita sa mai respire cand vorbea despre fotografie. Da, numai un om pasionat pana peste urechi poate sa faca asta. Un profesionist si un pedagog desavarsit! Recomand cu inca o steluta in plus fata de cele 5 pe care le putem selecta.

Andrei: Un curs util si practic. Ma bucur ca am participat la acest curs. A fost foarte bine organizat, am invatat lucruri noi despre utilizarea aparatului foto dar nu numai. Este adevarat ca este mult de invatat intr-un timp relativ scurt, dar farmecul si umorul d-lui Radu Grozescu ajuta si chiar fac orele mai placute, neavand timp de plictiseala. Chiar daca nu exista “practica” cu aparatul foto, in timpul orelor se poate testa cu aparatul ceea ce se preda si daca sunt nelamuriri, acestea sunt explicate pe intelesul tuturor. Mi-a placut foarte mult.

Marian T.: Excelent!!! M-am inscris la curs pentru a ma perfectiona in acest domeniu. A fost minunat, nu degeaba se numeste grupa intensiva. Teoria s-a imbinat perfect cu practica in orele de curs si am invatat foarte multe lucruri (unele de baza) pe care nu le stiam sau le treceam cu vederea nestiind acest lucru. Dl. Grozescu este un om deosebit; stilul dumnealui de a explica fiecare subiect din curs sau orice subiect deschis de catre cursanti, este unul mai special. Iti capteaza atentia si te face sa iti doresti sa afli din ce in ce mai mult, avand si mici glume presarate pe ici, pe colo pentru a mai destinde atmosfera. Nu ii inteleg pe cei care sunt la inceput de drum si au comentarii negative la adresa acestui grup. In grupa din care am facut parte au fost si persoane care se aflau de asemenea la inceput si au inteles tot ce s-a predat. Recomand cu drag aceasta grupa, acest curs atat incepatorilor cat si celor avansati. Intotdeauna invatam ceva nou. Toate cele bune!

Oana P.: Am aflat foarte multe lucruri noi, foarte bine prezentate, chiar si ce era mai greu a fost descris pe intelesul tuturor.

Mirela M.: Cursul a fost excelent, bine structurat, iar informatia bine dozata si completa. In ceea ce priveste trainner-ul, dl R Grozescu,pe langa profesionalismul incontestabil a dovedit ca are si reale calitati de pedagog. A stiut sa gaseasca si sa pastreze echilibrul intre volumul, calitatea si gradul de dificultate al informatiilor prezentate si nivelul de pregatire in domeniul fotografic al cursantilor, facand astfel ca informatia sa devina accesibila tuturor si sa poata fi asimilata. Felicitari! Multumesc!

Dana T.: Am fost total incepatoare!!! Primele zile a fost teorie, dar si practica, cu prezentarea functiilor live, pe diferite aparate conectate la un ecran mare TV. M-am cam speriat! Imi aduceam aminte de notiunile de fizica din scoala… Dar Domnul Grozescu are “farmecul” de a exemplifica tot ce e teoretic cu ceva practic, cu o intamplare din lunga sa experienta de fotograf. Si atunci totul devine usor de inteles! A fost destul de greu: 6 zile cu 6 ore pe zi! Dar cu “tips ans tricks” urile pe care le folosea ca exemple, chiar amuzante, dar relevante, Domnul Grozescu reusea sa ne capteze atentia continuu. Am inceput sa ma imprietenesc cu aparatul meu, sa pot aplica ce invatasem. Daca ar fi sa fac din nou cursul, as invata “butoanele” din prospect inainte, as citi cursul trimis de Domnul profesor si as alege grupa de seara. La grupa intensiva, ajungi abosit seara acasa si nu mai ai timp sa mai exersezi. Si informatiile primite sunt foarte multe! Cateva zile de pauza intre zilele de curs, ar fi folositoare pentru exercitii! Am scris mai mult, pentru cei incepatori si chiar mai in varsta, ca mine?? F64 ese un loc minunat, iar Domnul Grozescu un professor deosebit! Multumesc!

16 thoughts on “Curs foto acreditat grupa intensivă

 1. Drăgoi Marius Alexandru

  Domnul profesor Radu Grozescu este un profesor excelent, cursul este lejer, recomand cu încredere!

 2. Roxana

  Din punctul meu de vedere Dl. Profesor Radu Grozescu are extrem de multe cunoștințe tehnice care m-au ajutat să înțeleg tehnica din spatele fotografiei, lucru extrem de important pentru mine.
  Vă mulțumesc pentru informațiile împărtășite și de asemenea pentru răspunsurile oferite pe parcursul cursului intensiv!
  Deja am recomandat cursurile dvs. unei cunoștințe și cu siguranță vă voi recomanda și altora.

 3. Silviu Chitu

  Exceptional! Un curs care iti deschide o vasta paleta de oportunități. Un curs foarte bine structurat, conținând atat o parte explicativa cat si una practic/demonstrativa si desigur ca un mesaj impresionat de bine transmis. Un curs in adevăratul sens al cuvântului, ceea ce este necesar oricărui fotograf, fie el incepator sau avansat!

  Nu am stiut niciodata cu adevărat de ce imi place fotografia atat de mult. Nu mi-am pus prea des intrebarile: cine? unde? cum? Dupa acest curs mi le pun constant amintindu-mi de cel mai improtant aspect transmis: pentru cunoscatori “SUBIECT, FUNDAL, LUMINA”.

  Fiind pasionat de fizica am reușit sa imi dau seama ca fotografia nu este decat o buna modalitate de a-ti testa cunostiintele. Este fizica pura!

  Pe departe cel mai bun curs la care, cred eu, vei participa vreodată!

 4. Marius Catalin Havriliuc

  Un curs foarte bine structurat, un profesor de nota 10 recomandat atat pentru incepatori cat si pentru cei mai avansati sigur veti invata ceva 🙂

 5. Pana Adrian

  Dupa ce am participat la un modul on-line cu dl. Grozescu, nu am mai stat pe ganduri si m-am inscris la cursul intensiv pe care l-am parcurs in 6 zile. Nu pot sa spun decat ca as mai face inca odata pe atat stiind ca voi acumula informatii, cunostinte, sfaturi si detalii foarte importante. Eu spun ca dl. Grozescu preda intr-un stil simplu dar cuprinzator, este fascinant cat de usor intelegi tot ce iti transmite profesorul.
  Recomand cu incredere sa prindeti un curs cu dl. Grozescu. Orcine va fi foarte multumim.
  Multumesc dl. Grozescu !

 6. Cahul Iulian

  Cursul intensiv este foarte bine structurat, de la lucruri simple se trece gradual la setari coplexe explicate foare bine. Nu a existat vreo întrebare la care d-l Grozescu sa nu răspundă, de altfel nici nu avea cum, având în vedere imensa experiență pe care o deține.
  Recomand cu toată sinceritatea acest curs!

 7. Georgiana Boicu

  Minunat! Un curs intensiv de doar 1 saptamana in care teoria s-a imbinat perfect cu practica! Dl Radu Grozescu ne-a exemplificat pe 3 aparate foto distincte si am reusit sa ma familiarizez cu noul meu aparat foto inca din prima zi. Am venit la acest curs cu 0 cunostinte in fotografie, insa pe parcurs am reusit sa inteleg si sa aplic elementele fundamentale din domeniu.
  Multumesc mult! Recomand tuturor pasionatilor de fotografie acest curs!

 8. Ana Maria Lungu

  Sunt extrem de incantata de acest curs!
  Este foarte util pentru oricine este interesat sa invete fotografie de la cineva cu experienta.
  Este intr-adevar necesar sa va alocati o saptamana full-time pentru acest curs, intrucat este cu adevarat intensiva predarea, insa cu veti ramane cu multe informatii pe care sa le puteti aplica in practica!
  Intr-adevar domnul Grozescu explica extrem de clar si am admirat indeosebi disponibilitatea dumnealui de a raspunde in detaliu tuturor intrebarilor .

 9. Nastase Daniela

  M-a surprins multitudinea de informatii tehnice din primele zile dar le-am inteles rostul si aplicabilitatea incepand cu a doua jumatate a perioadei de curs. Cursul este o experienta, o aventura, o provocare si un factor motivant in special datorita felului in care domnul Radu Grozescu expune informatiile si modului in care reuseste sa apropie cursantii de informatii. Chapeau bas!

 10. Ivan Nicolae Claudiu

  De curând am terminat cursul foto acreditat grupa intensivă.
  Ce pot să vă spun este că pentru mine a fost un vis împlinit.
  Am vrut să învăț de la cel mai bun dintre cei mai buni.
  Încă de la începutul cursului am fost încurajați să întrebăm de câte ori este nevoie ce nu înțelegem, iar domnul prof. Radu Grozescu cu multa răbdare și ușurință, “a făcut lumină”.
  Cursul este bine structurat și pe înțelesul tuturor, îl recomand categoric.
  Ca mulți alții am fost autodidact și am învățat puțin din conținut video și literatură de specialitate, nu a fost suficient și cu atât mai mult, nu am înțeles corect anumite lucruri, dar urmând acest curs am avut posibilitatea să exersez și să învăț corect tot ce ține de arta fotografiei.
  Pentru mine Domnul prof. Radu GROZESCU este o legendă.
  MULȚUMESC !!!

 11. Marian Gramescu

  Dl. Radu a vazut multe si a fotografiat si mai multe, orice concept, idee, truc, tehnica dotografica avand corespondent in experienta sa personala. Cursul e o adevarata experienta, nu doar fotografica, are o structura usor de parcurs si ofera claritate incepatorilor, da nu numai.

 12. Ioan Florin Rusan

  Cursul este eminamente structurat, pornind cu lucruri simple si apoi trecand gradual la situatii fotografice si setari complexe, odata ce bazele au fost intelese si aprofundate. Domnul profesor Grozescu iubeste provocarile, nu a existat o intrebare la care dansul sa ezite cu raspunsul, chiar si pus in practica. Este un dascal desavarsit, pare sa nu oboseasca niciodata iar cunostintele vaste si daruirea cu care le impartaseste cursantilor fac din domnul profesor Grozescu un model de urmat.
  Recomand cu toata sinceritatea si caldura acest curs!

 13. Valery M

  Îl urmăream pe Dl. Radu Grozescu de foarte mult timp. Pentru mine Dl. Radu Grozescu este o enciclopedie. A fost o onoare participarea la curs. Dacă doriți un curs de fotografie complet și îndrumarea necesară în fotografie, vă recomand cu mare căldură. Nu veți regreta!
  Cu stimă și respect pentru Dl. Radu Grozescu!

 14. Ciausescu Georgiana

  Bună tuturor! Un curs foarte interesant , de la care primești toate informațiile necesare pentru realizarea de fotografii deosebite direct din aparat! Chiar dacă e intensiv și pare greu , în realitate nu îți dai seama când trece timpul, pentru ca prezentările sunt presărate de glume, slide-urile de mici povestioare , sau diverse amintiri din vasta experienta a domnului profesor. Acesta imbina informațiile tehnice cu imagini și exemplifica practic , în timp real, în asa fel încât e absolut imposibil sa nu reții și sa nu înțelegi. Pentru un începător ( nu am pus mana pe un aparat dslr sau mirrorless înainte ), pot spune ca am ales cel mai bun curs pentru a primi informațiile corecte. Iar pentru generozitatea domnului profesor nu exista cuvinte, ne-a împrumutat aparatura pentru a testa personal, ceea ce mi se pare extraordinar! Mulțumesc, domnule profesor! ⭐⭐⭐⭐⭐

 15. Cristina Daniela Nistor

  Începătoare fiind,pentru mine a fost un adevărat maraton cursul intensiv cu domnul Radu Grozescu.Sunt extrem de mulțumită pentru ca, deși a fost destul de greu,am plecat cu un pachet complet de cunoștințe.
  Modul lui de a explica este incredibil!In 6 zile a reușit sa străbată toată tehnica fotografiei pe înțelesul nostru.
  Il admir și îl recomand oricărui incepator și nu numai.
  Pentru mine a fost cea mai bună alegere!

 16. Georgian-Mihai Visan

  Tocmai ce am terminat Cursul intensiv.
  Este un curs foarte bine structurat, explicat in multe detalii astfel incat sa fie mai usor de inteles.
  Experiența pe care Domnul Radu Grozescu o are este uimitoare, răbdarea cu care ne-a răspuns la toate intrebarile pe care noi i le-am adresat este de nedescris.

  Sunt extrem de fericit că am facut această alegere, de a mă înscrie la acest curs Intensiv.

  Prin intermediul acestui comentariu doresc încă o dată să-i mulțumesc extrem de mult Domnului Profesor Radu Grozescu pentru toate lucrurile noi învățate.

Comments are closed.