Curs foto Nikon DSLR

Last Updated on 28/07/2023 by Radu Grozescu

Madalina S.: Seminarul m-a ajutat să îmi cunosc mai bine aparatul, să pot scoate cât mai mult de la el. Să dai banii pe un DSLR şi să îl foloseşti numai pe AUTO este o risipă, iar la acest seminar ni s-a explicat cum să folosim manual aparatul. Diferenţa calităţii pozelor este enormă. Deci pentru un începător în ale DSLR-ului, eu consider că acest seminar este obligatoriu.

Daiana A.: Cursul a fost amplu din punct de vedere al informaţiilor. Domnul fotograf mi-a răspuns la toate întrebările cu care apăream în pauză cu mult interes şi amabilitate. Pot spune că posedă abilităţi pedagogice foarte dezvoltate, reuşind printr-un umor fin să menţină o atmosferă relaxantă.
Am plecat cu informaţii utile, multe notiţe, setări schimbate în aparat cu care am reuşit în aceeaşi seară să fac un potret foarte natural, în funcţia P. Ceea ce nu mi-ar fi reuşit cu o zi înainte, în acele condiţii de iluminare 🙂 Happy customer!

Tanrikulu: Seminarul este bine structurat şi foarte flexibil. S-a răspuns la absolut toate întrebările chiar dacă se abăteau de la subiectul prestabilit.
Dl. Radu Grozescu este o adevărată enciclopedie fotografică şi a avut plăcerea să împartă din experienţa şi cunostinţele sale. Dacă nu aş fi participat la acest seminar probabil că unele detalii nu le-aş fi aflat niciodată, iar altele în decursul unei perioade foarte lungi.

Liviu C.: A fost grozav. Domnul Radu explică extraordinar de bine şi reuşeşte foarte usor să se facă înţeles. Am plecat de la curs cu lucruri noi în cap şi sper să le pun cu succes în aplicare.

Enida: Ni s-a răspuns deschis la toate întrebările, cu profesionalism, iar overall prezentarea d-lui Radu Grozescu ne-a ţinut în priză pe toată durata sa. Întreg seminarul este super interactiv deci nu vă poate plictisi.

Andrei I.: Seminar foarte bun pentru începători. Ofera o sinteză a setărilor uzuale pentru funcţiile principale ale aparatului, explică tehnicile de baza în fotografiere şi modul de abordare a câtorva situaţii reale (natură, eveniment, portret, arhitectură).
Dl. Grozescu este un lector minunat şi plin de umor.

Ionut: Un curs bine structurat, care după ce se termină te lasă cu o întrebare: De ce l-am făcut aşa de târziu?

Iosif: Deşi credeam că cunosc foarte bine acele 5 elemente de bază (lumină, diafragmă, timp, white balance, expunere), am învăţat multe lucruri noi de la acest seminar al d-lui Grozescu. De alfel un profesionist desavârşit.

Cristian: Un seminar foarte util pentru utilizatorii amatori de DSLR, cu foarte multe informaţii legate de tehnica şi arta fotografică. Lectorul de nota 10, a răspuns prompt la toate întrebările.

Bogdan: Dl. Grozescu este un adevărat profesionist şi un excelent pedagog. Mi-a placut extrem de mult prezentarea în sine şi am apreciat calmul, răbdarea şi dezinvoltura cu care au fost prezentate şi exemplificate noţiunile, precum şi excelenta comunicare cu participanţii la seminar.

Alexandru: Am învăţat că pot folosi aparatul meu foto în alte moduri decât cel automat. Nu aveam deloc cunostinţe foto şi simt că abia de acum, la 2 ani de când am aparatul, voi putea face poze corect.

Andrei: Domnul Grozescu explica pe înţelesul tuturor şi este foarte calm. Seminar bine organizar şi structurat.

Mihaela: Cu adevărat valoroase mi s-au parut explicatiile foarte clare privind corelarea timp de expunere-diafragma-ISO, exemplificate pe cazuri concrete. Ce setări se recomandă să faci pentru fotografiere în exterior, în soare puternic, portrete în interior, subiecţi în miscare, fotografia de eveniment, etc.

Bogdan: Seminarul a reuşit să îmi aşeze în minte multe lucruri pe care le ştiam, dar haotic. A pus accent pe lucrurile esenţiale pentru pornire.

Sorina: Un seminar bine structurat de la care am plecat cu multe informaţii noi. Deşi când am primit prima parte a suportului de curs prin mail mi s-a părut totul prea uşor pentru mine (ştiind deja noţiunile de bază), în timpul seminarului mi-am dat seama că m-am înşelat.

Monica D. Am venit la acest curs cu întrebări legate de lumină şi… m-am luminat 🙂 Seminar organizat foarte bine, sala de curs pe măsură. De notat în mod deosebit metoda pedagogică a dl. Grozescu, şi o excelentă comunicare cu sala. A fost foarte atent cu fiecare întrebare (cât de măruntă) şi am stat peste ora stabilită astfel că fiecare să plece mulţumit.

Florin I.: Radu este un foarte bun profesor. Ştie să explice foarte bine funcţiile unui DSLR şi să facă fotografiatul o joacă. Abia aştept să exersez tot ceea ce am învăţat şi în curând să vin şi la un curs de avansaţi.

Ioana P.: Cursul a fost foarte bine organizat, iar dl. Radu Grozescu de excepţie. Toate întrebările au fost răspunse clar şi concis iar cele mai complicate explicaţii au părut joacă de copil.

Corneliu S.: Mi-a întrecut aşteptările, informaţiile depăşind domeniul sugerat de titulatura seminarului. Dl. Grozescu şi echipa F64 sunt adevăraţi profesionişti. Cine vrea să înţeleagă rapid noţiunile de bază, să vină la acest seminar cu mintea deschisă, dar şi cu manualul DSLR-ului pe care-l deţine citit cât mai bine!

Dan M.: Dl. Grozescu chiar ştie fotografie, problema este că omul îţi spune tot, dacă ştii ce să întrebi. Cel puţin pentru mine va fi mai bine să mă înscriu la cursurile online pt. că nu sunt din Bucureşti. E foarte bine că ni se răspunde foarte repede la mailuri.

George G.: Un cadru de excepţie, organizare super, iar răbdarea şi grija pentru detalii a d-lui Grozescu m-au lăsat fără cuvinte. Am petrecut câteva ore captivante iar singurele cuvinte care îmi vin în minte sunt: MAI VREAU!

Alexandru R.: La acest seminar sunt prezentate foarte multe informaţii utile pentru un începător, comprimate în câteva ore într-un mod inteligent şi eficient de către dl. Radu Grozescu.
Am reuşit să aflu astfel răspunsul la mai multe întrebări care apăruseră în prima lună de când mi-am cumpărat primul DSLR.
Apreciez capacitatea d-lui Grozescu de a prezenta informaţiile într-un mod clar şi de a răspunde întrebărilor venite din partea cursanţilor cu niveluri diferite de cunoştinţe.

Bogdan M.: M-am dus la cursul domnului Grozescu după ce citisem deja foarte multe pe tema lucrului cu DSLR-ul, cu teama că nu o să aflu prea multe lucruri noi. Din fericire pentru mine n-a fost aşa, mai mult, mi-a lămurit în câteva jumătăţi de minut nişte lucruri pe care nu reuşisem să le descurc din cărţi sau de pe Internet.
Este un curs cu foarte multă informaţie, ţinut de o persoană cu o vastă experienţă, şi, lucru foarte important, excelent sintetizat într-o prezentare impecabilă.

Ştefan B.: Pentru cei care vin la acest seminar, este de ştiut că informaţia este destul de amplă în acest domeniu, şi se fac cursuri de 1-2 ani aşa că ar fi bine că dacă vreţi să aflaţi cât mai multe să vă documentaţi un pic înainte, ori pe Internet ori printr-o carte.
Acest lucru vă va ajuta la seminar pentru că dl. Grozescu o să vă răspundă oricărei întrebări pe care o aveţi, şi este păcat că să nu vii pregătit cu mai multe întrebări, pentru că timpul este scurt şi merita să îl folosiţi la maxim. Dl Grozescu este deosebit de amabil şi vă va răspunde oricăror nelămuriri.

Dan A.: Un seminar excelent pentru cei care vor să descopere fotografia prin exemple practice, un fel de “cum să”. A fost frumos prezentat şi a arătat cât de multe se pot face cu un aparat în configuraţia să de bază.

Anca A.: Am fost foarte plăcut surprinsă de profesionalismul celor de la F64. Cât despre domnul Radu Grozescu, jos pălăria! Materiale foarte bune, bine pregătite, bine explicate … am stat câteva ore (atât cât a ţinut cursul) cu mintea trează, “în priză” cum se spune.

Ştefan B.: Dl Grozescu este excelent pentru a vă putea iniţia în acest domeniu. Nu vă jenati să veniţi cu întrebări de acasă chiar dacă sunt stupide, dar este bine să citiţi un pic înainte să vă familiarizaţi cu noţiunile pentru a putea pune întrebări acolo unde nu înţelegeţi.

Ştefan R.: Dl. Grozescu este o persoană care chiar vrea să ne înveţe să fotografiem. Documentaţi-vă un pic înainte să mergeţi la curs, că să puteţi afla mai multe de la dânsul. Eu personal sunt super încântat de acest curs. Recomand tuturor începătorilor sau celor care vor să înţeleagă măcar cum se fac fotografiile.

Florin G.: Este de apreciat abordarea d-lui Grozescu. Îţi împărtăşeşte secrete din experienţa să de fotograf. Cursul e foarte util – recomand să pregătiţi un set de întrebări şi să le adresaţi cu cea mai mare încredere.

Robert C.: Excelent ţintit ca discurs; un echilibru greu de obţinut între practic, teoretic şi didactic într-un mini-curs exhaustiv de nivel începător; a reuşit să se adreseze fiecăruia în mod pertinent şi suplu, indiferent de nivelul mai scăzut sau mai ridicat de experienţă… e uns bine că fotograf profi acest stimabil domn Grozescu. Recomand oricui îi surâde domeniul.

Alin A.: Felicitările mele organizatorilor, iar cât despre dl. Radu Grozescu, un adevărat profesionist.
Înainte de a mă înscrie la acest seminar am căutat câteva informaţii despre dumnealui şi citind feedback-urile altor persoane nu credeam că va fi aşa amabil şi va răspunde tuturor întrebărilor adresate. Totul s-a dovedit a fi fals, dl. Grozescu a răspuns fiecărei întrebări adresate.

Dorin P.: Cu siguranţă un seminar necesar şi clarificator. Am avut o lista de 6 întrebări dar nu a fost nevoie să le pun, pentru că răspunsul era deja conţinut în expunere.

Constantin S.: Vă închipuiţi un grup de prieteni care discută despre o pasiune comună ? Cam aceasta a fost atmosfera la acest seminar. Mai puţine situaţii când un profesionist că domnul Radu Grozescu, explică ceva până înţelege tot omul.
De regulă de la profesionişti “se fură nu se ia mură-n gură”. S-a meritat să fac un drum de la Bacău. Tot respectul şi pentru F 64.

Marian S.: Un seminar de la care pleci cu mai multe cunoştinţe foto decât cele cu care ai venit. Subiectele abordate cu multă seriozitate şi explicate clar. Comentarile pe fotografie sunt cele mai elocvente la care se adaugă şi condiţiile ce le asigură F64.
Materialele foto care se dau cursanţilor la sfârşitul seminarului şi ulterior prin mail sunt de un real folos deoarece sintetizează cele explicate la curs, ai posibilitatea să le parcurgi acasă în linişte şi nu eşti stresat că trebuie să-ţi notezi. Recomand şi altora.

Mihai P.: Un seminar ce nu trebuie ratat atât pentru avansaţi dar mai ales pentru începători. Condiţiile de desfăşurare sunt deosebite.

Florin G.: Sunt începător în utilizarea unui DSLR, apreciez prezentarea d-lui Radu Grozescu că fiind deosebită, a răspuns la toate întrebările formulate pe toată perioada cursului, chiar şi în pauzele de cafea. Este de apreciat şi materialul primit.

Marius M.: Ar trebui să fie interzis prin lege achizitionarea unui DSLR, fără a participa la un astfel de seminar ; ) Domnul Radu Grozescu ne-a oferit toată deschiderea, nu a ramas blocat în materialul seminarului şi ne-a răspuns tuturor întrebărilor, stând chiar “peste program” cu mult.

Annamaria V.: Sunt un novice în tot ce înseamnă utilizarea DSLR-ului. Este primul seminar la care am participat şi Dl. Grozescu a reuşit să-mi răspundă la multe din întrebările pe care le aveam şi pe care nu reuşeam să le formulez. A ştiut exact pe ce să insiste şi eu cel puţin am plecat cu foarte multe lucruri lămurite.

Eduard E.: Dl. Radu Grozescu e o persoană deosebită; e primul seminar la care particip şi mi-a plăcut. Dacă ar fi toate aşa, ar fi minunat. Nu-i cunosc pe ceilalţi fotografi care susţin seminarii, dar dl. Grozescu e foarte bun. A acordat foarte mult timp întrebărilor, a răspuns la toate, a dat detalii multe şi a depăşit şi ora de terminare a seminarului din aceasta cauză.


21 thoughts on “Curs foto Nikon DSLR

 1. Andreea Uta

  Cursul mi-a depasit asteptarile, a fost pentru nivelul meu – incepator, practic, cu multe exemple, cu explicatii excelente oferite de domnul Grozescu, care a avut rabdare si ne-a raspuns la toate intrebarile. O baza care merita pusa de orice posesor de DSLR. De asemenea, materialul primit dupa seminar este foarte util, inca ma mai intorc la el pentru diverse detalii.

 2. Radu Grozescu Post author

  Păi înscrierea se face direct la F64, aveți link mai sus.
  Puteți achita în multe feluri, inclusiv online (tot la ei).
  Dacă sunt probleme, în situl F64 este o casetă în dreapta jos cu „Întreabă un specialist”.

 3. Sabin Dobrean

  Buna ziua
  Ma puteti sprijini sa am acces si eu la cursul d.voastra , daca nu sunt din Bucuresti ? Cum trebuie sa procedez ?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns ,
  Sabin Dobrean

 4. Catalina I.

  La acest curs am primit mult mai multe informatii decat ma asteptam; foarte bine structurat si prezentat de dl. Radu Grozescu.
  Recomand acest curs si celor care au cunostinte selectate din surse diverse despre fotografie si aparate, cu siguranta vor gasi multe lamuriri si explicatii.

 5. Alyna Che

  Buna. Sunt si eu interesata de acest curs care a fost pana de curand si pe site-ul f64 dar pe care nu il mai gasesc, iar cand accesez linkul de pe blog care duce catre site pentru inscriere ma conecteaza la un formular de cautare. Va mai avea loc cursul? Multumesc.

 6. Radu Grozescu Post author

  Calitatea imaginii va fi similară între cele două aparate. Rămâne de ales pe bază de buget si preferinte, ar fi bine să le vedeti în realitate, să puneti mâna pe ele si veti vedea care vă place mai mult.

  Seminarul Nikon Entry este pe data de 21 iunie.

 7. Diana

  Buna ziua,

  Intentionez sa achizitionez un aparat foto DSLR si oscilez intre Nikon D3300 (2.200 lei) si Nikon D5200 (2.800 lei). Pe care mi-l recomandati? Sunt interesata in primul rand de o calitate mai buna a imaginii. Mentionez ca sunt incepatoare si dupa achizitionarea aparatului as dori sa ma inscriu la cursul Nikon DSRL Entry pe care il sustineti. O sa organizati acest curs si in luna iunie?

  Multumesc,

 8. Ionut Teodorescu

  Multumesc pentru raspuns, m-am uitat pe specificatiile D5100, intr-adevar e un aparat peste cele doua, din pacate atunci cand v-am intrebat D3100 si D3200 aveau o diferenta de pret de 300 ron intre ele la promo (1700 vs 1999), ceea ce facea accesibil bugetului meu de 2000 ron max. Varianta D5100 are o promotie foarte atractiva dar nu am diferenta, ma mai gandeam si la un mirorrles OLYMPUS e-pl3 care e la 1899 lei acum, sper sa ma pot hotara la un aparat pana la urma.

 9. Radu Grozescu Post author

  Vedeti că Nikon D5100 este chiar mai accesibil decât D3200, si este superior lui D3100. Chiar acum este o ofertă D5100 + 18-105 la acelasipret cu D3200 cu 18-55. Dacă nu vă trebuie 24MP, D5100 ar fi de preferat celor două aparate din seria 3xxx.

 10. Ionut Teodorescu

  Doresc sa achizitionez un aparat foto DSLR din gama NIKON, m-am blocat la alegerea dintre D3100 si D3200, din cate am observat diferentele tehnice ar fi mici intre cele doua modele, ce mi-ati recomanda avand in vedere ca sunt incepator iar contactul meu cu dslr-urile a fost doar ce am vazut si butonat la prieteni.

  cu stima,

 11. Alexandra Belu

  Seminarul foto de ieri,29.06.2012 a fost de nota 10!
  Informatiile au fost foarte bine structurate si materialul pe masura, pentru cei aflati la inceput de drum fiindu-le foarte util! S-au facut teste, s-a raspuns la fiecare nedumerire a cursantilor!
  Nici nu am simtit cand au trecut cele 6 ore!
  Multumim !

 12. Radu Grozescu Post author

  Seminariile Nikon sunt organizate de F64 in ritm de aprox 1 / lună ( sunt 11 pe an, nu se tin in general in August :-).

  Urmatorul seminar este pe 3 decembrie.

 13. Mihai

  Va salut…din pacate nu am liber pe 5 nov. si as fi vrut sa particip la seminarul Nikon DSLR pt.incepatori.Veti mai organiza un seminar identic ? Cu stima.

 14. Ionescu Mihai

  Domnule Radu Grozescu , sunt utilizator nou DSLR si pot afirma ca abea astept sa inceapa cursul 🙂 Cu mult respect , Ionescu Mihai!

 15. yonela

  Am o rugaminte ma puteti ajuta careva ca vreau sa ma apuc de footografiat sa studiez si sunt incepatoare si nu stiu ce aparat sa-mi cumpar nikon d3100 este bun?

 16. CRISTESCU DORU STEFAN

  Am participat sambata 27.11.2010 la seminarul sustinut de Dl Grozescu. Datele prezentate au fost foarte interesante si instructive. Ca profan in ale fotografiei, consider ca suportul de curs este foarte util dand informatii la obiect, pentru utilizatorii de aparate NIKON.

  In ceea ce ma priveste ar fi fost mai util sa citesc manualul de exploatare al aparatului NIKON D 3100 pe care-l posed, inainte de seminar.

  Sunt convins ca utilizand partea scrisa si solicitand sprijin atunci cand ma voi bloca, voi reusi fotografii placute ochiului. Trebuie sa remarc talentul didactic al Dlui Grozescu pe langa talentul de profesionist in arta fotografica, talent care-l onoreaza.

 17. Bogdan

  Un seminar foarte bun pentru incepatori. Domnul Radu explica foarte bine si pe intelesul tuturor. Recomand celor ce vor sa-si largeasca orizonturile in domeniul fotografiei.

 18. lucian

  Tocmai am achizitionat un D90 de la F64 dar din pacate nu pot participa la acest seminar,as dori sa stiu daca se va ma organiza altul si daca raspunsul e afirmativ as dori sa stiu o data,cu aproximatie.

  Multumesc,

Leave a Reply