Fotografie de modă

Last Updated on 12/04/2015 by Radu Grozescu

Fotografia de modă poate fi realizată atât în locaţie, exterior şi interior, cât şi în condiţii de studio. În fotografia de modă în locaţie, mai ales în interioare, se consumă mult timp cu alegerea locurilor celor mai potrivite şi cu aranjarea luminilor pentru fiecare dintre acestea.

Din aceasta cauză, există o limită obiectivă în ceea ce priveşte numărul de ţinute care pot fi fotografiate într-o zi. Rezultatele pot fi însă foarte interesante, datorită atmosferei redate de combinaţia locaţie – modele – ţinute.

Pentru costuri vizitaţi Oferta de servicii foto sau trimiteţi un E-mail.


Fotografii de modă în locaţie

Când planificaţi o sedinţă de fotografie de modă în locaţie va trebui să alocaţi suficient timp şi pentru coafura şi machiajul tuturor modelelor, mai ales dacă aţi închiriat respectiva locaţie cu ora sau există alte constrângeri de timp. În plus există cerinţe de spaţiu pentru aranjarea ţinutelor, make-up şi hair dressing, iar când se fotografiază în exterior spaţiul pentru schimbatul ţinutelor reprezintă uneori o problemă.

Click pe imagini pentru mărire


Fotografii de modă în studio

Pentru lucrările de volum mai mare, cum ar fi fotografierea unor întregi colecţii de modă pentru cataloage sau situri Internet, care trebuie fotografiate într-un interval scurt de timp, cu un buget rezonabil, fotografia de modă în condiţii de studio este mult mai potrivită.

În acest caz, fundalul şi luminile se aşează corespunzător de la început, iar dacă folosiţi câteva modele puteţi tine fotograful ocupat în cea mai mare parte a timpului. Astfel, numărul de ţinute care poate fi fotografiat într-o zi este mult mai mare.

Se poate aranja un studio în locul ales de dumneavoastră mai ales pentru cazurile în care aveţi sediul în altă localitate sau se fotografiază un mare număr de ţinute care ar fi dificil de transportat. Pentru montarea unui studio este nevoie de un spaţiu de cel puţin 4x6m în care se va fotografia, plus cel puţin o încăpere separată în care modelele îşi pot schimba hainele. Nu trebuie uitat spaţiul necesar pentru machiaj, coafură şi pentru depozitarea/manipularea hainelor care trebuie fotografiate.

Se fotografiază direct în computer astfel încât veţi putea vedea imaginile realizate imediat. Aceasta va reduce şi mai mult timpul de fotografiere deoarece veţi sti când avem imaginile cele mai potrivite.

În afara cazului în care se doreşte în mod special realizarea tuturor imaginilor cu un singur model, este bine să se folosească cel puţin două fotomodele, ideal trei sau chiar mai multe. În acest fel fotografierea decurge practic neîntrerupt şi se pot obţine un număr corespunzător mai mare de imagini în acelaşi interval de timp. Studioul este adaptat pentru acest mod de lucru, existând o încăpere separată pentru schimbatul hainelor, machiaj, aranjarea părului.

Click pe imagini pentru mărire


Fotografii pentru make-up şi coafuri

Am inclus la modă şi fotografiile realizate în special pentru make-up şi coafuri deoarece există cerinţe similare. Pentru realizarea acestor imagini este suficient un spaţiu mai modest deoarece încadrările sunt mai strânse, dar totuşi este nevoie de loc pentru amenajarea unui mic studio plus spaţiul pentru make-up şi hair dressing.

Click pe imagini pentru mărire


Prezentări de modă

Click pe imagini pentru mărire

 


Pentru o estimare de preţ vizitaţi Oferta de servicii foto sau trimiteţi un E-mail.