Lowepro Stealth Reporter D400 AW

Last Updated on 05/04/2024 by Radu Grozescu

Din păcate geanta Lowepro Stealth Reporter D400 AW a fost scoasă din fabricație, ca și cealaltă geantă preferată de mine, Lowepro Stealth Reporter D650 AW.

Geanta Lowepro Stealth Reporter D400 este o geantă de dimensiuni medii, ideala pentru fotografii care folosesc aparate şi obiective profesionale dar care doresc totuşi o geantă cât mai compactă.

Spre deosebire de majoritatea genţilor profesionale de dimensiuni medii, este suficient de înaltă pentru a găzdui obiectivele profesionale de genul 17-55/2.8, 24-70/2.8 cu parasolarul montat şi 70-200/2.8 în poziţie verticală, cu parasolarul inversat pentru transport.

De exemplu în geanta mea intră cu uşurinţă un Fuji S5 Pro sau Nikon D300 cu grip şi obiectivul Nikon 17-55 montat pe cameră cu parasolarul în poziţie de lucru, obiectivele Nikon 70-200/2.8, Tokina 12-24/2.8, 2-3 flash-uri Nikon SB-800, bracket pentru flash, carduri, acumulatori de rezervă, alte mici accesorii.

Cu acest echipament se pot rezolva majoritatea lucrărilor şi totuşi geanta arată surprinzător de mică şi compactă, (nu este însă şi uşoară). Dacă insistati, obiectivele mai mici pot fi suprapuse în compartimentele genţii.

Dintre caracteristicile deosebite de design care fac viaţă mai uşoară:

– fermoarul de acces rapid de pe capac.
– mânerul de transport este fixat de inelele de prindere laterale ceea ce face posibilă transportarea genţii de mâner fără a fi necesar să fie închisă în prealabil – iar dacă vă lăsaţi geanta deschisă pe jos iar cineva vrea să o mute apucând-o de mâner nu vă va împrăştia echipamentul pe podea.
– cureaua de umăr de o calitate deosebită.
– husa de ploaie este într-un buzunar pe exteriorul fundului genţii şi oferă o protecţie suplimentară în cazul în care obişnuiţi să vă puneţi geanta pe jos.
– buzunar protejat pentru hard disk-uri mobile.
– buzunar (bine) ascuns pentru acte şi bani, practic inaccesibil din afara când geanta este pe umăr.
– stratul de protecţie este separat de structura genţii, astfel încât oferă spaţii de depozitare suplimentare între acesta şi pereţii exteriori, foarte potrivite pentru cabluri, filtre, CD-uri şi alte accesorii plate.

Deci această geantă poate găzdui fără nici o problemă un aparat profesional de dimensiuni mari sau cu grip, cu un zoom pro wide sau standard F 2.8 montat, încă două obiective pro dintre care un tele 70-200/2.8, 2-3 flash-uri şi accesorii, aveţi însă grijă ca greutatea totală în aceste condiţii va fi în jur de 7 kg.

Leave a Reply