Lowepro Stealth Reporter D650 AW

Last Updated on 24/09/2021 by Radu Grozescu

Din păcate geanta Lowepro Stealth Reporter D650 AW a fost scoasă din fabricație, ca și cealaltă geantă preferată de mine, Lowepro Stealth Reporter D400 AW.

Lowepro Stealth Reporter D650 AW este cea mai mare din linia Stealth Reporter. Este o geantă profesională cu spaţiu pentru laptop care rivalizează în capacitate cu rucsacii foto atât de preţuiţi de către fotoreporteri.

Este ideală în cazul assignment-urilor care necesită o gama complexă de echipament împreună cu un laptop.

Înălţimea mare a genţii permite găzduirea unei camere DSLR pro cu obiectiv 70-200/2.8 montat pe cameră, iar în celelalte compartimente se pot aranja obiective mai mici suprapuse.

De exemplu în geanta mea intră cu uşurinţă un Fuji S5 (Nikon D200) cu grip (MB-D200), obiectivele Nikon 17-55/2.8, Nikon 80-200/2.8, Tokina 12-24/2.8, Nikon 35-70/2.8 sau un macro, 4 flash-uri Nikon SB-800, bracket pentru flash, carduri, acumulatori de rezervă, laptop, alte accesorii.

Lowepro Stealth Reporter D650
Lowepro Stealth Reporter D650 poate cuprinde: Nikon D700 cu grip, Nikon 14-24, Nikon 24-70, Nikon 105 macro, Nikon 70-200, Nikon SB900 + 2 x SB800, Laptop, accesorii

Modificand aranjamentul, geanta poate cuprinde două camere foto cu obiective şi accesorii.

Dintre caracteristicile deosebite de design care fac viaţă mai uşoară:

  • fermoarul de acces rapid de pe capac
  • mânerul de transport este fixat de inelele de prindere laterale ceea ce face posibilă transportarea genţii de mâner fără a fi necesar să fie închisă în prealabil – iar dacă vă lăsaţi geanta deschisă pe jos iar cineva vrea să o mute apucând-o de mâner nu vă va împrăştia echipamentul pe podea
  • cureaua de umăr de o calitate deosebită
  • husa de ploaie este într-un buzunar pe exteriorul fundului genţii şi oferă o protecţie suplimentară în cazul în care obişnuiţi să vă puneţi geanta pe jos.
  • buzunar protejat pentru hard disk-uri mobile.
  • buzunar (bine) ascuns pentru acte şi bani, practic inaccesibil din afară când geanta este pe umăr.
  • stratul de protecţie este separat de structura genţii, astel încât oferă spaţii de depozitare suplimentare între acesta şi pereţii exteriori, foarte potrivite pentru cabluri, filtre, CD-uri şi alte accesorii plate.

Problema principală a acestei genţi este capacitatea mare de transport, deci greutatea la care poate ajunge dacă cedaţi tentaţiei de a o umple cu echipament. Pentru a evita această problemă, este bine să alegeţi cu grijă echipamentul foto de care aveţi într-adevăr nevoie în deplasarea respectivă.

Deci această geantă poate găzdui un aparat profesional de dimensiuni mari sau cu grip, 3-4 zoom-uri profesionale, incluzând un 70-200/2.8, 2-4 flash-uri, diverse accesorii, aveţi însă grija ca greutatea totală în aceste condiţii va fi în jur de 11 kg.

Leave a Reply