Radu Grozescu – fotograf profesionist

Contact:

Radu Grozescu

mail@radugrozescu.ro
radu.grozescu@gmail.com

Tel. 0722-345-743

Cursuri foto:

O metodă simplă şi rapidă de a obţine fotografii cât mai bune direct din aparat.

Despre mine

Primul contact cu fotografia l-am avut la vâsta de 6 ani când am primit cadou de la bunici un aparat Smena 8M. Nu a trecut mult până s-a transformat în pasiune, care a dus la un laborator alb/negru, apoi la aparate mai ”evoluate”, Zenit şi Praktica, cu care am descoperit macrofotografia şi ulterior obiectivele interschimbabile.

La momentul potrivit a însemnat şi o schimbare de carieră cu mai multe ”job”-uri legate de fotografie, apoi ca fotoreporter de ziar şi de revistă, începând tranziţia către activitatea de fotograf profesionist.

Aparatura a evoluat şi ea, am trecut pe Nikon cu un F401 apoi F801, F90, F4s, şi am rămas Nikon-ist şi în epoca DSLR-urilor. Acum lucrez cu Nikon D700 şi D800, zoom-urile Nikon 14-24, 24-70, 70-200 şi obiectivele macro Nikon 105 şi 85mm.

Fotograf profesionist

Cu 6 ani înaintea exploziei aparatelor digitale am devenit fotograf independent şi am lucrat ca fotograf profesionist pentru clienţi comerciali şi pentru reviste.

M-am bucurat de epoca în care pentru tipar se fotografia exclusiv pe diapozitive de format mediu cu flash-uri de studio şi am strâns o trusă Hasselblad cu care am lucrat câţiva ani, până la apariţia DSLR-urilor care au modificat peisajul fotografiei comerciale.

Acum folosesc exclusiv aparatură Nikon, dar am prilejul să testez destul de des aparate şi obiective produse de alţi fabricanţi.

În zona de fotografie comercială sunt specializat în fotografii de prezentare pentru companii: portrete, fotografie de arhitectură, tehnologie, fotografie industrială, fotografii de produse, turism, evenimente.

Trainer: Cursuri de fotografie, workshop-uri, seminarii foto

Din 2008 am început să susţin o serie de seminarii de fotografie care continuă să se bucure de interes.

În 2011 am lansat o serie de Cursuri de fotografie online dedicate celor care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele de fotografie dar sunt prea ocupaţi pentru a urma un curs clasic de fotografie.

În 2012 am început să predau Cursuri de fotografie clasice (în sală).

În situl www.RaduGrozescu.ro veţi găsi atât zona profesională de fotografie comercială (activitatea ca fotograf profesionist) cât şi o serie de prezentări de aparatură fotografică şi articole de fotografie digitală.