Tamrac Velocity 9x – o geantă pentru fotoreportaj

Last Updated on 24/09/2021 by Radu Grozescu

Din păcate geanta Tamrac Velocity 9x a fost scoasă din fabricație.

Seria Tamrac Velocity este foarte potrivită pentru fotoreportaj în teren, în special în cazurile în care din diverse motive fie nu va puteţi pune geanta jos, fie nu o puteţi scăpa din ochi.

Tamrac Velocity 9x

Tamrac Velocity 9x

Tamrac are o întreagă linie de genţi din seria Velocity, destul de similare între ele, diferenţa majoră fiind dimensiunile, deci veţi putea alege geanta potrivită pentru echipamentul de care dispuneţi.

Seria Velocity “x” se deosebeşte prin faptul că deschiderea capacului se face dinspre interior spre exterior, pe de o parte uşurând accesul în geantă, pe de alta îngreunând sarcina celor care ar vrea să scotocească în ea fără voia voastră.

Avantajul major al acestor genţi este dat de cureaua care se poartă în diagonală peste piept şi duce la o distribuţie mult mai bună a greutăţii iar pentru a umbla în ea nu trebuie dată jos ci doar răsucită spre faţă. În plus, geanta nu are tendinţa de a aluneca de pe umăr chiar dacă faceţi mişcări bruşte.

Tamrac Velocity 9x este una dintre cele mai mari din serie, întrecută doar de Velocity 10x, iar pentru cazul în care trebuie să alergaţi, să mergeţi pe bicicletă, scuter sau să vă căţăraţi cu ea în spate, geanta dispune de o curea de fixare peste mijloc care îmbunătăţeşte mult stabilitatea şi distribuie greutatea genţii şi pe şolduri.

Singura problemă e ca acestă curea trebuie desfăcută pentru a putea răsuci geanta în faţă în ideea de a umbla în ea. În timpul în care nu este folosită, cureaua de mijloc poate fi adăpostită într-un spaţiu special prevăzut.

Spre deosebire de o geanta obişnuită care stă pe un umăr şi are atât tendinţa de a aluneca cât şi pe cea de a da dureri de spate datorită apăsării “unilaterale”, Tamrac Velocity 9x este mult mai comodă la ţinutul în spate pe durate mari de timp.

Faţă de un rucsac foto, Tamrac Velocity 9x este mult mai mică şi deci mai uşor de purtat, în special în spaţii aglomerate.

Tamrac Velocity 9x - continut

Tamrac Velocity 9x poate cuprinde: Nikon D700 cu grip, Nikon 14-24, Nikon 24-70, Nikon 70-200, Nikon SB900, accesorii

În geanta Tamrac Velocity 9x au încăput:

  • Nikon D300 cu grip (sau orice alt DSLR, inclusiv din seriile profesionale cu grip inclus)
  • Nikon 70-200/2.8 cu parasolarul inversat
  • Tokina 12-24/4 cu parasolarul inversat
  • Nikon 17-55/2.8 montat pe cameră cu parasolarul inversat
  • flash Nikon SB 800
  • filtru de polarizare şi Expodisc de 77mm în capacul genţii

Deci un aparat cu grip şi 3 zoom-uri luminoase (şi destul de mari) plus un flash, în general suficiente pentru acoperirea majorităţii situaţiilor de reportaj.

Toate acestea au încăput bine protejate şi fără posibilitatea de a se lovi între ele în compartimentul principal al genţii.

Dacă vă străduiţi un pic veţi putea înghesui mult mai multe în geantă, dar eu prefer să am minimum posibil de echipament în special în situaţiile de reportaj.

Geanta dispune şi de un generos compartiment frontal în care se pot depozita acumulatori, accesorii, flash-uri suplimentare, gustarea de după amiază, etc.

Leave a Reply