Arhitectură, interioare

Last Updated on 04/10/2021 by Radu Grozescu

Toate prezentările de companie conţin imagini exterioare şi interioare de clădiri, birouri, magazine, hoteluri, restaurante, fabrici, depinzând de profilul companiei respective, care ţin de domeniul fotografiei de arhitectură.

Realizate cu profesionalism, acestea contribuie esenţial la îmbunătăţirea imaginii companiei dumneavoastră în prezentările pe care le realizaţi: site Internet, social Media, broşuri, pliante, cataloage, materiale de P.R.

Clienţii de fotografie de arhitectură sunt de obicei firme de construcţii şi amenajări interioare, dezvoltatori imobiliari, arhitecţi şi birouri de arhitectură, revistele de profil, fabricanţi de mobila, uşi, ferestre. Fotografia de arhitectură este foarte importantă şi pentru materialele de prezentare turistice, hoteluri, restaurante, pensiuni, ilustrate în secţiunea de fotografie de turism.

Pentru estimarea costurilor: Oferta de servicii foto sau: E-mail.


Imagini realizate în apartamente:

Click pe imagini pentru mărire.


Arhitectură exterioare

Imaginile de exterioare sunt extrem de importante, orice prezentare de companie include cel puţin o imagine exterioară a sediului.

Fotografia de arhitectură necesită de obicei o planificare atentă deoarece calitatea imaginilor exterioare depinde esenţial atât de vreme cât şi de direcţia soarelui în momentul fotografierii.

Fotografiile realizate pe vreme nefavorabilă pot fi folosite în scopuri documentare, dar nu vor fi potrivite pentru materiale mai pretenţioase, cum sunt prezentările de companie.

Pentru realizarea unor imagini de calitate este important să se beneficieze de condiţii atmosferice favorabile, de preferinţă cu soare. Un cer albastru cu nori albi va oferi un plus de profunzime şi eleganţă imaginilor.

Determinarea orei optime de fotografiere este foarte necesară deoarece dacă soarele bate dintr-o direcţie nepotrivită, lăsând în umbră faţada principală, nu este posibilă realizarea de fotografii de arhitectură de o calitate corespunzătoare.

În cazul faţadelor orientate spre nord este de preferat fotografierea pe o vreme cu cer uşor acoperit care va oferi o lumina difuză, mult mai potrivită decât o umbră adâncă în contrast cu zone puternic luminate de soare, caracteristice zilelor însorite cu cer senin. În unele cazuri este preferabilă realizarea de fotografii nocturne pentru astfel de clădiri.

Depinzând atât de geometria locului în care se afla clădirea fotografiată, cât şi de preferinţele clientului, se pot realiza fie imagini clasice, fie plonjate, cu verticale convergente, care oferă un aspect dinamic.

Click pe imagini pentru mărire.


Fotografie de amenajări interioare

Cele mai multe imagini de interioare se realizează la cererea firmelor de amenajări interioare, de construcţii, de decoraţiuni interioare şi design interior. O altă utilizare importantă a imaginilor de amenajări interioare este pentru companiile imobiliare.

Imaginile de interioare apar şi în multe prezentări de companie, cu sau fără utilizarea personajelor.

În realizarea de fotografii de interioare condiţiile atmosferice sunt mult mai puţin importante deci se poate lucra pe orice fel de vreme. De cele mai multe ori se lucrează în timpul zilei pentru a se putea reda atmosfera normală a spaţiilor respective, prin folosirea simultană a iluminării naturale şi a celei artificiale aşa cum a fost proiectată de către arhitecţii clădirii respective.

De fapt, redarea corespunzătoare a atmosferei este partea cea mai importantă şi uneori destul de dificilă a fotografiei de arhitectură în interioare.

Click pe imagini pentru mărire.

 

În cazul imaginilor de interior, clientul trebuie să hotărască dacă preferă sau nu prezenţa unor personaje în cadru pentru a “însufleţi” şi a da scară imaginilor. Aceasta nu este uşor deoarece va fi necesară o planificare prealabilă din partea dumneavoastră pentru a avea disponibil un număr potrivit de persoane, îmbrăcate adecvat rolurilor.

Uneori, imaginile ar putea să beneficieze prin angajarea de modele profesioniste, dar de cele mai multe ori angajaţii companiei dumneavoastră vor fi bucuroşi să participe iar imaginile vor arăta mai aproape de realitate.


Fotografii nocturne

Fotografiile nocturne se realizează atât pentru a reda caracterul deosebit al unei clădiri, cât şi în cazurile când prin fotografierea în timpul zilei nu se pot obţine imaginile dorite. Un avantaj al fotografiei nocturne este mascarea împrejurimilor (clădiri adiacente, garduri ale vecinilor, etc.) care nu sunt în ton cu clădirea care se fotografiază.

Cu toate că nu orice clădire se pretează pentru realizarea de fotografii nocturne, în multe cazuri se pot obţine imagini interesante.

Alegerea momentului este foarte importantă deoarece perioada optimă nu ţine decât câteva minute, în momentul în care este destul de întuneric pentru a obţine fotografii nocturne dar cerul nu este încă suficient de întunecat pentru a fi redat în negru în fotografie.

Pentru mai multe fotografii nocturne, puteţi vizita secţiunea de fotografie industrială.

Click pe imagini pentru mărire.


Machete de arhitectură

Machetele de arhitectură se fotografiază în general pentru birourile de arhitectură sau firmele de construcţii care dezvoltă proiecte de arhitectură.

Folosind o încadrare şi iluminare adecvată, machetele de arhitectură pot fi fotografiate astfel încât să redea în mod realist intenţiile arhitectului.

Click pe imagini pentru mărire.

 

Pentru estimarea costurilor: Oferta de servicii foto sau: E-mail.