Radu Grozescu: Cursuri foto & Ebooks

Last Updated on 30/01/2024 by Radu Grozescu

Detalii despre mine, despre ce Cursuri foto susțin și despre site.

[email protected]

Telefon: 0722-345-743

București, România

Despre site:

Situl RaduGrozescu.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile de aici, pot primi un comision din partea retailerilor pe care îi promovez. Nu vă costă nimic în plus și puteți susține acest site 🙂

În conformitate cu noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protecția Datelor Personale (GDPR), vă rugăm sa ne dați acordul pentru utilizarea fișierelor de tip cookie în scopul funcționării corecte a sitului și măsurării utilizării acestuia.

Situl www.RaduGrozescu.ro nu folosește în acest moment astfel de tehnologii, dar anunțul de mai sus este standard și nu am vrut să vă lipsesc de el 🙂


Despre mine:

Primul contact cu fotografia l-am avut la vâsta de 12 ani când am primit cadou de la bunici un aparat Smena 8M. Nu a trecut mult până s-a transformat în pasiune, care a dus la un laborator alb/negru, apoi la aparate mai ”evoluate”, Zenit şi Praktica, cu care am descoperit macrofotografia şi ulterior obiectivele interschimbabile.

La momentul potrivit a însemnat şi o schimbare de carieră cu mai multe ”job”-uri legate de fotografie, apoi ca fotoreporter de ziar şi de revistă, începând tranziţia către activitatea de fotograf profesionist.

Aparatura a evoluat şi ea, am trecut pe Nikon cu un F401 apoi F801, F90, F4s, şi am rămas Nikon-ist şi în epoca DSLR-urilor.


Fotograf profesionist:

Cu 6 ani înaintea exploziei aparatelor digitale am devenit fotograf independent şi am lucrat ca fotograf profesionist pentru clienţi comerciali şi pentru reviste.

M-am bucurat de epoca în care pentru tipar se fotografia exclusiv pe diapozitive de format mediu cu flash-uri de studio şi am strâns o trusă Hasselblad cu care am lucrat câţiva ani, până la apariţia DSLR-urilor care au modificat peisajul fotografiei comerciale.

Acum lucrez cu aparate DSLR Nikon FX și DX iar ca obiective în special „triada de aur” (zoom-urile Nikon 14-24/2.8, 24-70/2.8, 70-200/2.8) dar și obiective fixe (Samyang 12/2.8 fish-eye, Nikon: 20/1.8, 35/1.8, 85/1.8, 105/2.8 macro şi 85/2.8 PC).

Pentru fotografie de călătorie și pentru a acoperi zona de mirrorless la cursuri am ales aparate Sony APS-C cu câteva obiective foarte interesante: Samyang 8/2.8 fish-eye și 12/2.0, Sigma 16/1.4 și 56/1.4, Sony 18-135/3.5-5.6 și 16-55/2.8.

În zona de fotografie comercială sunt specializat în fotografii de prezentare pentru companii: portrete, fotografie de arhitectură, tehnologie, fotografie industrială, fotografii de produse, turism, evenimente.


Trainer: Cursuri foto, workshop-uri, seminarii:

Din 2008 am început să susţin o serie de Cursuri introductive dedicate utilizării aparatelor Nikon DSLR apoi l-am adăugat și pe cel dedicat aparatelor Sony mirrorless.

În 2012 am început să predau un Curs de fotografie acreditat la F64. Acum avem cursul oferit atât Online cât și în 3 tipuri de grupe la sala F64 din str. Bucovina 2B:

  • Grupa de seară: 15 ședințe, luni și joi între 18:00 – 21:00. Cea mai comodă grupă.
  • Grupa de weekend: 8 ședințe, sâmbătă și duminică între 10:00 – 16:00. Tot cursul în doar 4 weekend-uri.
  • Grupa intensivă: 6 ședințe de luni până sâmbătă între 09:30 – 17:30. Tot cursul într-o singură săptămână dar lucrăm de dimineața până seara.

Durata totală a cursului și materia predată sunt aceleași, doar orarul diferă.


Organizez periodic Webinare foto gratuite pe diverse tematici.

Public două serii de Ebook-uri foto, una dedicată folositii diverselor modele de aparate digitale DSLR și mirrorless, cealaltă fotografierii diverselor tipuri de subiecte.