Acumulatorii Hahnel Synergy

Datorită faptului că se descarcă extrem de lent în timpul depozitării, acumulatorii Hahnel Synergy reprezintă o alternativă interesantă pentru cei care fotografiază mai rar şi doresc să aibă în permanenţă acumulatori încărcaţi în aparat sau flash.

De asemenea, sunt ideali pentru fotografii profesionişti care au aparatură de back-up care este folosită extrem de rar.

Acumulatorii Hahnel Synergy sunt construiţi pe baza unei tehnologii ameliorate NiMH care minimizează efectul de descărcare în timpul perioadelor de nefolosire, caracteristic acumulatorilor obişnuiţi Ni-MH, chiar şi a celor cu performanţe ridicate.

Pentru a obţine performanţele aşteptate, acumulatorii obişnuiţi trebuie încărcaţi înainte de utilizare, pe când Hahnel Synergy rezistă foarte bine la perioadele de nefolosire.

Hahnel Synergy (Rev. 1) sunt marcati 1.25V, 2100 mAh şi pot fi încărcaţi cu orice încărcător de calitate pentru acumulatori Ni-MH.

Am testat 3 seturi de acumulatori Hahnel Synergy folosind un încărcător – analizor profesional cu 4 canale MAHA MH-C9000:
– la descărcarea (în curent de 500 mA) acumulatorilor abia desigilati am obţinut o capacitate medie de 1767 mAh, deci aprox. 85% din capacitatea nominală, ceea ce este o valoare foarte bună.
– timpul mediu de descărcare a fost de 235 min, adică au furnizat aproape 4 ore un curent de 500 mA.
– prin aplicarea procedurii de break-in am obţinut o capacitate medie de 2050 mAh, o abatere de doar 2,4% faţa de capacitatea nominală, un rezultat extrem de bun.

În urma acestor experimente, acumulatorii mei de back-up sunt acum Hahnel Synergy, iar în urma unor teste viitoare este posibil să extind utilizarea lor şi pentru aplicaţiile obişnuite.

Mai multe informaţii: F64 Studio

4 thoughts on “Acumulatorii Hahnel Synergy

 1. Asteroff

  Nu recomad sub nici o forma acumulatorii, dar mai ales incarcatoarele Hahnel, curate mizerii, calitate execrabila, sub un no-name chinezesc…

  Reply
 2. Bobo

  Salutare,
  As vrea sa cumpar inca un rand de acumulatori pentru blitzul extern SB600 de la Nikon si nu stiu care ar fi alegerea cea mai potrivita…intre Hahnel Synergy 1.25V, 2100 mAh, cei descrisi mai sus…sau la fel cu cei pe care ii am acum….Hahnel R6 2700mAh??…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.