Curs Foto Acreditat Online

Last Updated on 06/10/2022 by Radu Grozescu

Un Curs Foto Acreditat Online, interactiv,
în care predau metode de a obţine
„Fotografii mai bune direct din aparat”.

21% reducere la Cursurile Foto Acreditate de BF pro
valabilă între 6 – 9 oct. !!!

Grupa Online, 21 feb. – 11 aprilie 2023
Click pentru înscriere:

Curs foto acreditat online interactiv:
Marți și joi între orele 18.00 – 21.00.
În total sunt 15 şedinţe de curs a câte 3 ore.
Dacă este cazul, planificarea grupei online a cursului foto acreditat ocoleşte sărbătorile legale.
Aici puteți găsi un Ebook de prezentare în format pdf în care puteți vedea capitolele și slide-urile de recapitulare ale fiecărui capitol.

Acest Curs Foto Online este acreditat ANC ? Se poate obține o diplomă „oficială” ?

Da, este un Curs foto acreditat ANC, deci deci absolvenții pot da examen pentru o diplomă acreditată. Acreditatea aparține organizatorului care este F64. Pentru mai multe detalii puteți contacta Departamentul de Cursuri la adresa: academia@f64studio.ro.

Specimenul de mai sus este generic, după cum știți denumirile Ministerului Muncii și Ministerului Educației sunt într-o permanentă schimbare.

Cât costă și cum achit acest Curs foto online interactiv ?

Costul cursului este de 1250 lei la care se adăugă taxa de examen de 150 lei. Se achită la F64 prin orice metodă convenabilă, cea mai des folosită fiind plata online cu cardul. Veți primi detaliile de plată și contractul în urma înscrierii.

Cum se desfăşoară Cursul foto acreditat online ?

Grupa Online a cursului este cea mai comodă deoarece puteți participa de oriunde aveți acces la Internet și economisiți și timpul de deplasare.

După înscriere și achitarea cursului veți primi datele necesare pentru participarea online. Acestea vor fi trimise prin E-mail la adresa pe care ați specificat-o la înscriere, cu câteva zile înainte de începerea cursului.

Ce înseamnă „interactiv” ?

Diferența semnificativă dintre un curs foto online interactiv și unul înregistrat este posibilitatea de dialog între participanți și trainer, deoarece cursul este Live.

Astfel, fiecare participant poate obține rapid informațiile dorite și clarifica orice problemă, iar ceilalți cursanți vor beneficia de discuțiile respective.

Cursul foto online este pentru începători sau pentru avansați ?

Cursul este predat pentru începători, deci toate noțiunile sunt explicate „de la zero”, așa că nu sunt necesare cunoștințe prealabile în afară de familiarizarea cu aparatul propriu.

Avansații sunt bineveniți în ideea de a-și pune în ordine și a-și completa cunoștințele, eventual pentru a afla mai multe despre tratarea anumitor subiecte fotografice.

Am neapărat nevoie de un aparat DSLR sau mirrorless la acest Curs Foto online ?

Cursul foto online este recomandat în special posesorilor de aparate cu obiective interschimbabile, deci DSLR sau mirrorless.
Sigur că se poate parcurge cursul și cu un aparat compact de calitate sau cu un bridge, dar este posibil ca aceste aparate să nu dispună de toate setările care vor fi menționate în curs.

În timpul cursului voi folosi pentru demonstrații DSLR-uri Canon şi Nikon dar și aparate mirrorless Sony.
Pentru cei aflați mai la început aveți aici o serie de Ebook-uri gratuite care descriu manevrarea unor aparate, atât DSLR cât și mirrorless.
Dacă avem cursanţi cu alte mărci de aparate (ex. Fuji sau Olympus) aceştia vor primi atenţia cuvenită.

Rezultatele setărilor şi demonstraţiile vor putea fi urmărite în timp real pe ecran, deci cursanţii vor putea vedea tot ce afișează LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia. De aceea recomand participarea la curs folosind un ecran mai mare, nu telefonul, cu toate că este posibil ca și acesta să fie suficient.

Există și un suport de curs în format pdf la acest Curs foto acreditat online ?

Cursanții vor primi un suport de curs complet, în format pdf, optimizat pentru citirea pe tabletă sau computer. La nevoie poate fi folosit și pe telefoane ceva mai mari.

Acesta conține toate slide-urile care sunt folosite în predarea cursului, dar și alte pagini utile.

În ce constă examenul ?

Partea teoretică este rezolvarea unui test grilă de 18 întrebări (0,5 puncte pe întrebare plus 1 punct din oficiu). Toate noţiunile sunt dezbătute pe larg la curs.

La aceasta se adaugă predarea unui portofoliu de fotografii care constă într-o colecţie de 20 de imagini încadrate în 4 teme, deci 5 imagini în fiecare.

Totul se discută pe îndelete în timpul cursului, deci examenul nu este un motiv de îngrijorare pentru cursanții cu adevărat pasionați de fotografie.

Ce subiecte se discută la acest Curs Foto ?

 • Aparatele DSLR și mirrorless;
 • Manevrarea aparatului;
 • Expunerea corectă;
 • Diafragma, calitatea imaginii;
 • Profunzimea și separarea de fundal;
 • Timpul de expunere și redarea mișcării;
 • Sensibilitatea, fixată și Auto ISO;
 • Modurile de expunere și utilizarea lor;
 • Timp, Diafragmă, Sensibilitate;
 • Modurile de declanșare;
 • Metodele de Focalizare;
 • Balansul de alb și CWB;
 • Obiectivele foto, modele și utilizare;
 • Aspectul imaginii;
 • Flash-ul, funcționare și utilizare;
 • Metode pentru Close-up;
 • Comanda Flash-urilor laterale;
 • Portrete în lumină disponibilă, blendă, flash pe aparat;
 • Portrete cu flash-uri laterale;
 • Elemente de compoziție fotografică;
 • Filtre utile în fotografie;
 • Ministudioul fotografic;
 • Fotografia de produs cu mijloace minime;
 • Fotografia de călătorie, peisaj;
 • Arhitectură, interioare, industrie;
 • Peisaje nocturne cu stele, Lună;
 • Nocturne citadine cu și fără trepied;
 • Fotografie de acțiune și evenimente;
 • Bazele prelucrării imaginilor;

Celelalte tipuri de grupe de curs foto acreditat:
Grupa intensivă, grupa de seară
, grupa de weekend.

Pentru mai multe detalii asupra temelor discutate la curs vă invit să descărcați acest Ebook de prezentare.

Pentru orice alte detalii vă rog să mă contactaţi.


Vă invit și să participaţi la grupul nostru de discuţii de pe Facebook, Curs foto cu Radu Grozescu.


Pentru Ebook-uri foto vizitați pagina de mai jos:


Pentru Cursuri de fotografie, Click aici:

Cursuri Foto cu Radu Grozescu

13 thoughts on “Curs Foto Acreditat Online

 1. Mădălin

  Dacă nu pot participa live la cursul online pot urmări cumva înregistrarea cursului ?

  Reply
 2. Carmen I.

  Informatia este foarte bine structurata, iar prezentarea este usor de urmarit si inteles atat de catre persoane cu experienta, cat si de catre incepatori.
  Am apreciat ca domnul Grozescu a incurajat intrebarile din partea cursantilor si a raspuns de fiecare data in detaliu.
  De asemenea, au ajutat mult atat exemplele live pentru diferite setari si rezultatul obtinut, cat si exemplele din suportul de curs.

  Reply
 3. Roxana Ianos

  Mulțumesc pentru tot, domnul profesor. M-am bucurat ca am ales sa fac cursul cu dumneavoastră. Senzațional structurat și fiecare bine explicat.
  Ne-ați pus pe tava, lucruri învățate in ani de experiența si pentru lucrul acesta sunt convinsă ca toti cursanții dumneavoastră sunt recunoscători.
  Suportul de curs este excepțional.
  O sa îmi lipsească serile de curs si aștept cu interes webinar-ul sau orice alta inițiativa si activitate inițiata de dumneavoastră!
  Felicitări!

  Reply
 4. Calin Sandru

  Am urmat acest curs online, și sincer să fiu, mi-a depășit toate așteptările. Pot să spun cu certitudine că acest curs valorează infinit mai mult decât suma plătită. Am primit de la acest curs mult mai mult decât mă așteptam, ca informație, valoare și încredere în ceea ce voi face de acum înainte. Domnul profesor Radu Grozescu este un OM de o înaltă calitate, cum rar îți este dat să întâlnești, un profesor total dedicat, face totul cu răbdare, pasiune și dedicare , cu un simț al umorului foarte elevat. Sunt foarte recunoscător pentru acest curs și domnului profesor. Multe multumiri!

  Reply
 5. Irina U.

  Un curs de la care nu vrei să lipsești nici măcar o oră!
  Am avut bucuria de a participa la o serie de întâlniri în urma cărora poți să înveți cum să folosești aparatul foto în mai toate contextele și condițiile posibile, înveți cum să faci din aparatul tău un prieten și nu un dușman și, nu în ultimul rând, înveți cum să realizezi fotografii corecte din punct de vedere tehnic, totul într-o atmosferă degajată, foarte plăcută. Expuneri clare, materiale sugestive și variante eficiente în utilizarea aparatului și a accesoriilor acestuia.
  Iar faptul că pot fi adresate întrebări în orice moment al cursului (lucru extrem de rar întâlnit în zilele noastre) a însemnat foarte mult pentru mine. Am primit răspunsuri complexe și de cele mai multe ori demonstrate practic, metodă atât importantă în procesul de învățare. Toți cei care doresc să descopere cum să facă fotografii mai bune direct din aparat și să aibă parte de explicații concrete, exemple relevante, dar și să întâlnească acea parte umană care te determină să fii din ce în ce mai bun… să se înscrie cât mai curând. 🙂
  Vă mulțumesc foarte mult, domnule profesor!

  Reply
 6. Corchez Adrian

  Mulțumiri domnului Radu pentru curs, foarte bine prezentat. Cu ajutorul acestuia am descoperit mai multe secrete care nu sunt prezentate nici pe internet in mod clar sau sunt incomplete, precum și cum se pot realiza cele mai bune imagini in condiții dificile, precum soare puternic, reflexii sau lumina inegala. Folosirea funcției auto iso, cum se face corect și rapid panning-ul, fotografia de peisaj și de produse, precum și rapiditatea lucrului cu umbrele pentru portrete au fost de mare ajutor.

  Reply
 7. Moruz Catalin

  Foarte bine structurat si prezentat cursul. Suportul de curs este detaliat si ajuta foarte mult daca doresti sa aprofundezi cunostintele predate la curs. Domnul Grozescu are darul de a explica foarte bine si de a răspunde la orice intrebare, chiar si dupa orele de curs.

  Reply
 8. Florentina Neagoe

  Jos pălaria ,domn profesor !Absolut tot ce ați rostit ne este de folos , am ascultat cu interes fiecare cuvințel prețios și chiar mi-a parut extraordinar de rau ca nu am putut asista o singura data ,dar am fost fortata de împrejurari .Mi-am dat seama că sunteti un profesionist atat in vorbă ,cât și in caracter ,încă de la primul mail ,la care am primit raspuns neasteptat de rapid și tare m-am bucurat cand am aflat ca se ține cursul acreditat online! Mare tristețe ca am terminat cursul ,atat de bine ne-am simțit cu dumneavoastra ca si profesor/mentor/tata/prieten !Sperăm să vă facem mandru de noi și dacă ar fi sa aleg încă o dată,tot pe dumneavoastră v-aș alege!

  Reply
 9. Anitei Cezar

  Bună ziua, examenul pentru diploma la cursurile on-line, va fi si el on-line?

  Reply
   1. Mirela Tatoiu

    Și eu v-am ascultat cursul online-Foto acreditat cu multa plăcere și mult interes.Sunteți un bun tehnician in ale fotografiei.Eu am mai făcut un curs de Sony mirorless cu dvs și am așteptat ani de zile sa prind ocazia sa fac direct cursul acesta.Cursul online a fost la fix bine venit.Am sorbit fiecare informatie.Ați sintetizat foarte clar lucrurile,bagaj mare de informatie,scurt si la obiect.Ați parcurs cu noi tot ce trebuie sa stie un fotograf.Cu ajutorul tehnicii ați reușit sa exemplificati practic ceea ce ne-ați predat in timp real.Cursul online m-a scutit de drumuri,de cazări .Eu sunt medic,am făcut din 2013 școli de fotografie și video din Constanta,am acreditare pe foto-video dar trecerea din nou prin partea tehnica a fotografiei mi-a deschis noi orizonturi.Imi face plăcere sa urmăresc și discuțiile de pe grupurile dvs.Niciodată nu le poți știi pe toate!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.