Curs foto Nikon DSLR

Last Updated on 28/07/2023 by Radu Grozescu

Acest Curs foto Nikon DSLR se adresează în special fotografilor pasionați care sunt la primul lor aparat DSLR Nikon şi doresc să îl folosească dincolo de modul Auto.

Cursul este momentan suspendat.
Persoanele interesate sunt rugate să trimită un E-mail.

Curs Foto Nikon DSLR

Curs foto Nikon DSLR este organizat în București de F64 Studio la sala din str. Bucovina 2b.
Click aici pentru amplasamentul pe Google maps.

Costul Cursului foto Nikon DSLR este de 250 lei.

Există și posibilitatea de reducere pentru cei care au cumpărat în ultimul an un aparat Nikon DSLR de la magazinul F64.

În urma acestui curs foto, care include puțină teorie și multe exemple practice, veţi fotografia cu ușurință majoritatea subiectelor curente: portrete, fotografii de familie, peisaj, macro, fotografie de vacanță. Nu este necesară experiență fotografică prealabilă, prezentarea include și noțiunile de bază.

Sunt bineveniţi şi posesorii de aparate DSLR de alte mărci, majoritatea noţiunilor prezentate fiind de interes general, cu aplicabilitate imediată pe orice echipament foto.

După cursul foto Nikon DSLR veți primi Suportul de curs în format pdf prin Wetransfer.

Curs foto Nikon DSLR, Structura:

1. Manevrarea și setările aparatului, expunerea corectă (de la Auto şi moduri scenă la timp, diafragmă, ISO), distanţa, profunzimea, balansul de alb, obiective, flash-ul integrat, flash extern.

2. Ghid practic: din secretele utilizării aparatului DSLR pentru realizarea de portrete, peisaje, fotografii de călătorie, evenimente, nocturne, macro.

3. Software Nikon – gestionarea imaginilor și introducere sumară în prelucrarea fotografiilor.

Exemplificările vor fi realizate pe modelele Nikon DSLR D5300 și D7200, iar participanţii sunt încurajaţi să-şi aducă aparatura proprie pentru a testa manevrarea, setările aparatului şi celelalte noţiuni abordate.

Participanţii vor primi prezentările folosite ca material didactic în format electronic, deci nu trebuie să ia notiţe în timpul cursului foto.

Cuprins Curs foto Nikon DSLR:

 • Manevrarea aparatului
 • Obiectivul
 • Fotografierea
 • Luminozitatea imaginii
 • Compensarea de expunere
 • Timpul de expunere
 • Fotografia de acțiune, Panning
 • Diafragma, Profunzimea
 • Sensibilitatea ISO
 • Modul Manual
 • Flash-ul
 • Declanșarea
 • Focalizarea
 • Portrete, Compoziție
 • Balansul de alb
 • Picture Controls
 • Peisaje
 • Filtre de polarizare și neutre
 • Arhitectură
 • Interioare cu și fără trepied
 • Nocturne citadine
 • Peisaje cu stele / Lună
 • Fotografie de aproape
 • Formate de imagine

Pentru orice alte detalii vă rog să mă contactaţi.
Vă invit și să participaţi la grupul nostru de discuţii de pe Facebook, Curs foto cu Radu Grozescu.


Pentru alte Cursuri de fotografie, Click aici:

Cursuri Foto cu Radu Grozescu

Comentarii de la participanţii la Curs foto Nikon DSLR:

Ioana D.: Dl. Radu Grozescu este un foarte bun profesor. A acordat timp pt. fiecare întrebare şi fiecare nelămurit! Un curs foarte bine structurat. Calitatea predării a fost excelentă mai ales că s-a creat o relaţie de prietenie (dacă pot să spun) între cursanţi şi profesor.

Delia T.: Un curs foarte bine structurat, în care partea teoretică este îmbinată cu partea practică. Dl. Radu Grozescu a răspuns tuturor întrebărilor, cu multă răbdare şi profesionalism.

Alexandru N.: Vreau să remarc că domnul Grozescu este un lector foarte bun care vrea să mulţumească pe toată lumea şi răspunde la toate întrebările. Cu toate că sunt o persoana foarte tehnică domnul Radu a reuşit să îmi răspundă la majoritatea întrebărilor cu motivaţiile fizice ale fenomenului care se întâmplă în aparat !

Cristina B.: Un curs foarte bine structurat şi foarte bine explicat de dl. Grozescu. Fiind la primul DSLR, cursul a reuşit să îmi explice foarte multe lucruri despre aparat şi cum anume trebuie folosit pentru a putea să-l folosesc la capacitatea lui maximă.

Anamaria N.: Este un curs extrem de dinamic şi interactiv. Recomand cu căldură consultarea manualului aparatului înainte de curs. Aveţi şansa să ascultaţi sfaturile profesorului şi nu să căutaţi butoane şi funcţii pe aparat. Merită încercat!

21 thoughts on “Curs foto Nikon DSLR

 1. Andreea Uta

  Cursul mi-a depasit asteptarile, a fost pentru nivelul meu – incepator, practic, cu multe exemple, cu explicatii excelente oferite de domnul Grozescu, care a avut rabdare si ne-a raspuns la toate intrebarile. O baza care merita pusa de orice posesor de DSLR. De asemenea, materialul primit dupa seminar este foarte util, inca ma mai intorc la el pentru diverse detalii.

 2. Radu Grozescu Post author

  Păi înscrierea se face direct la F64, aveți link mai sus.
  Puteți achita în multe feluri, inclusiv online (tot la ei).
  Dacă sunt probleme, în situl F64 este o casetă în dreapta jos cu „Întreabă un specialist”.

 3. Sabin Dobrean

  Buna ziua
  Ma puteti sprijini sa am acces si eu la cursul d.voastra , daca nu sunt din Bucuresti ? Cum trebuie sa procedez ?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns ,
  Sabin Dobrean

 4. Catalina I.

  La acest curs am primit mult mai multe informatii decat ma asteptam; foarte bine structurat si prezentat de dl. Radu Grozescu.
  Recomand acest curs si celor care au cunostinte selectate din surse diverse despre fotografie si aparate, cu siguranta vor gasi multe lamuriri si explicatii.

 5. Alyna Che

  Buna. Sunt si eu interesata de acest curs care a fost pana de curand si pe site-ul f64 dar pe care nu il mai gasesc, iar cand accesez linkul de pe blog care duce catre site pentru inscriere ma conecteaza la un formular de cautare. Va mai avea loc cursul? Multumesc.

 6. Radu Grozescu Post author

  Calitatea imaginii va fi similară între cele două aparate. Rămâne de ales pe bază de buget si preferinte, ar fi bine să le vedeti în realitate, să puneti mâna pe ele si veti vedea care vă place mai mult.

  Seminarul Nikon Entry este pe data de 21 iunie.

 7. Diana

  Buna ziua,

  Intentionez sa achizitionez un aparat foto DSLR si oscilez intre Nikon D3300 (2.200 lei) si Nikon D5200 (2.800 lei). Pe care mi-l recomandati? Sunt interesata in primul rand de o calitate mai buna a imaginii. Mentionez ca sunt incepatoare si dupa achizitionarea aparatului as dori sa ma inscriu la cursul Nikon DSRL Entry pe care il sustineti. O sa organizati acest curs si in luna iunie?

  Multumesc,

 8. Ionut Teodorescu

  Multumesc pentru raspuns, m-am uitat pe specificatiile D5100, intr-adevar e un aparat peste cele doua, din pacate atunci cand v-am intrebat D3100 si D3200 aveau o diferenta de pret de 300 ron intre ele la promo (1700 vs 1999), ceea ce facea accesibil bugetului meu de 2000 ron max. Varianta D5100 are o promotie foarte atractiva dar nu am diferenta, ma mai gandeam si la un mirorrles OLYMPUS e-pl3 care e la 1899 lei acum, sper sa ma pot hotara la un aparat pana la urma.

 9. Radu Grozescu Post author

  Vedeti că Nikon D5100 este chiar mai accesibil decât D3200, si este superior lui D3100. Chiar acum este o ofertă D5100 + 18-105 la acelasipret cu D3200 cu 18-55. Dacă nu vă trebuie 24MP, D5100 ar fi de preferat celor două aparate din seria 3xxx.

 10. Ionut Teodorescu

  Doresc sa achizitionez un aparat foto DSLR din gama NIKON, m-am blocat la alegerea dintre D3100 si D3200, din cate am observat diferentele tehnice ar fi mici intre cele doua modele, ce mi-ati recomanda avand in vedere ca sunt incepator iar contactul meu cu dslr-urile a fost doar ce am vazut si butonat la prieteni.

  cu stima,

 11. Alexandra Belu

  Seminarul foto de ieri,29.06.2012 a fost de nota 10!
  Informatiile au fost foarte bine structurate si materialul pe masura, pentru cei aflati la inceput de drum fiindu-le foarte util! S-au facut teste, s-a raspuns la fiecare nedumerire a cursantilor!
  Nici nu am simtit cand au trecut cele 6 ore!
  Multumim !

 12. Radu Grozescu Post author

  Seminariile Nikon sunt organizate de F64 in ritm de aprox 1 / lună ( sunt 11 pe an, nu se tin in general in August :-).

  Urmatorul seminar este pe 3 decembrie.

 13. Mihai

  Va salut…din pacate nu am liber pe 5 nov. si as fi vrut sa particip la seminarul Nikon DSLR pt.incepatori.Veti mai organiza un seminar identic ? Cu stima.

 14. Ionescu Mihai

  Domnule Radu Grozescu , sunt utilizator nou DSLR si pot afirma ca abea astept sa inceapa cursul 🙂 Cu mult respect , Ionescu Mihai!

 15. yonela

  Am o rugaminte ma puteti ajuta careva ca vreau sa ma apuc de footografiat sa studiez si sunt incepatoare si nu stiu ce aparat sa-mi cumpar nikon d3100 este bun?

 16. CRISTESCU DORU STEFAN

  Am participat sambata 27.11.2010 la seminarul sustinut de Dl Grozescu. Datele prezentate au fost foarte interesante si instructive. Ca profan in ale fotografiei, consider ca suportul de curs este foarte util dand informatii la obiect, pentru utilizatorii de aparate NIKON.

  In ceea ce ma priveste ar fi fost mai util sa citesc manualul de exploatare al aparatului NIKON D 3100 pe care-l posed, inainte de seminar.

  Sunt convins ca utilizand partea scrisa si solicitand sprijin atunci cand ma voi bloca, voi reusi fotografii placute ochiului. Trebuie sa remarc talentul didactic al Dlui Grozescu pe langa talentul de profesionist in arta fotografica, talent care-l onoreaza.

 17. Bogdan

  Un seminar foarte bun pentru incepatori. Domnul Radu explica foarte bine si pe intelesul tuturor. Recomand celor ce vor sa-si largeasca orizonturile in domeniul fotografiei.

 18. lucian

  Tocmai am achizitionat un D90 de la F64 dar din pacate nu pot participa la acest seminar,as dori sa stiu daca se va ma organiza altul si daca raspunsul e afirmativ as dori sa stiu o data,cu aproximatie.

  Multumesc,

Leave a Reply